Пиле по тайландски с кокосово мляко:


"Пренесете се за момент в Тайланд, с това вкусно пиле по-тайландски!"

Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

                                Необходими продукти:

⬤ пилешко филе - 450 г
  •  кокосово мляко - 400 мл
  •  лук - 1 бр, кромид
  • ⬤ чесън - две скилидки
  •  соев сос - 1 с.л.
  •  кетчуп - 2 с.л.
  •  кафява захар - 1 с.л.
  •  джинджифил - 1 - 2 щипки
  •  лют червен пипер
  • ⬤ зехтин
  •  сол
  •  царевично нишесте - 1/2 ч.л.
  •  фъстъчено масло - 1 - 2 с.л., по желание
  • ГАРНИТУРА
  • ⬤ ориз - 1/3 ч.ч.
  •  куркума - 1 щипка
  •  масло
  •  вода - 1 ч.ч.
  •  сол


  •                                    Начин на приготвяне:

Обелваме и измиваме лука и чесъна. Лука настъргваме на ренде, а чесъна нарязваме на ситно. След което ги запържваме в тиган с капак и добавен в него зехтин, на умерен огън, за около 1-2 минути.

Добавяме кетчупа, захарта и подправките. Разбъркваме до хомогенна смес за минута-две.

Включваме и нарязаното на малки парчета месо, предварително накиснато в соевия сос. Разбъркваме докато месото побелее.

Изливаме и кокосовото мляко към месото. Оставяме да къкри, покрито с капака на тигана за около 20 минути на тих огън. Разбъркваме периодично ястието, за да не загори.

Пет минути преди да изключим котлона, добавяме и разтвореното в малко вода царевично нишесте, при периодично разбъркване.

Гарнитурата приготвяме, като сваряваме ориза и добавяме към него куркума, масло и сол.

Поднасяме ястието топло. Предложих с препечени парчета тортила, намазани с масло и поръсени с чесън на прах!

Да ви е сладко! :-)




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...