Пилаф с пуешко и шафран:


Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

                                   Необходими продукти:

 
  •  ориз - 150 г
  •  вода - 230 мл
  •  пуешко месо - 200 г гърди или др.
  •  моркови - 1 бр.
  •  лук - 2 бр., стар
  •  чесън - 1 скилидка
  • ⬤ бял пипер
  •  зехтин
  •  шафран - 1 -2 власинки
  •  зеленчуков бульон - 1/2 кубче, Maggi


                               Начин на приготвяне:

Сваряваме пуешкото месо в тенджера с вода, заедно с обелена глава лук и сол. Оризът (ползвах от този за суши), се сварява във водата (230 мл), в която е разтворен и бульона.

Щом водата заври, намаляваме котлона до най-ниската степен и варим до готовност. После оставяме настрана ориза да изстива.

В тиган със зехтин запържваме настъргания лук (втората глава лук), настъргания на едро морков, нарязания на ситно чесън. Добавяме белия пипер.

Не слагаме сол, защото зеленчуковият бульон е достатъчно солен.

След като омекне моркова, добавяме сварения ориз и свареното пуешко месо, накъсано на малки късчета.

Разбъркваме така на котлона пилафа, за около още 10 минути (гледаме ориза да не залепва за тигана).

Накрая слагаме шафрана и разбъркваме с дървена шпатула. 

Да Ви е сладко! :-)

Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...