Крем супа от целина и карфиол:


                                  
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

                                   Необходими продукти:

  •  карфиол - 1/2 голяма глава
  •  картофи - 1 бр.
  •  моркови - 1 бр.
  •  копър - 2 щипки
  • ⬤ черен пипер
  •  целина - сушена
  •  зеленчуков бульон - 1 кубче
  •  зехтин
  •  сол
  •  чесън - 1 скилидка
  • ЗА ЗАПРЪЖКАТА
  •  прясно мляко - 200 мл
  •  краве масло - 30 г
  •  царевично брашно - 1 с.л.



  •                                Начин на приготвяне:

  • Крем супа от целина и карфиол, която е полезна и питателна.

    Измиваме карфиола за супата и го поставяме в тенджера, покрита с вода. Добавяме сол на вкус и 10 минути след, като заври водата изключваме котлона.

    В бульона от карфиола поставяме 1/2 глава карфиол, начупена на розички, нарязания на кубчета картоф, морков, копър, целина, черен пипер, чесън, зехтин. Варим зеленчуците за супата, около 30-40 минути.

    В друг съд запържваме брашното с кравето масло.

    След минута наливаме студеното прясно мляко, като разбъркваме с тел.

    Изчакваме да кипне и оттегляме от котлона. Добавяме към супата.

    Така ври още 15 минути. Изключваме котлона, пасираме.

    По желание поднасяме готовата крем супа в кошнички от тортила. 

  • Да Ви е сладко! :-)

Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...