Крем супа от целина и карфиол:
- ⬤ карфиол - 1/2 голяма глава
- ⬤ картофи - 1 бр.
- ⬤ моркови - 1 бр.
- ⬤ копър - 2 щипки
- ⬤ черен пипер
- ⬤ целина - сушена
- ⬤ зеленчуков бульон - 1 кубче
- ⬤ зехтин
- ⬤ сол
- ⬤ чесън - 1 скилидка
- ЗА ЗАПРЪЖКАТА
- ⬤ прясно мляко - 200 мл
- ⬤ краве масло - 30 г
- ⬤ царевично брашно - 1 с.л.
- Начин на приготвяне:
Крем супа от целина и карфиол, която е полезна и питателна.
Измиваме карфиола за супата и го поставяме в тенджера, покрита с вода. Добавяме сол на вкус и 10 минути след, като заври водата изключваме котлона.
В бульона от карфиола поставяме 1/2 глава карфиол, начупена на розички, нарязания на кубчета картоф, морков, копър, целина, черен пипер, чесън, зехтин. Варим зеленчуците за супата, около 30-40 минути.
В друг съд запържваме брашното с кравето масло.
След минута наливаме студеното прясно мляко, като разбъркваме с тел.
Изчакваме да кипне и оттегляме от котлона. Добавяме към супата.
Така ври още 15 минути. Изключваме котлона, пасираме.
По желание поднасяме готовата крем супа в кошнички от тортила.
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар