Суши хрупкаво пиле с авокадо:




 
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
    


                                Необходими продукти:

  • кори - 2 бр. за суши Нори
  •  пилешко месо - 150 г
  •  ориз - 160 г за суши
  • ⬤ вода - 250 мл
  • ⬤ крема сирене - 80 г
  • ⬤ оризов оцет - 2 с.л.
  • ⬤ кафява захар - 1 с.л.
  • ⬤ авокадо - 1 бр.
  • ⬤ соев сос
  • ЗА ПАНИРОВКАТА
  • ⬤ яйца - 1 бр.
  • ⬤ галета
  • ⬤ бял пипер
  • ⬤ сол
  • ЗА ХРУПКАВАТА ТЕМПУРА
  • ⬤ краве масло - 1 с.л.
  • ⬤ галета - 3 с.л.



                                  Начин на приготвяне:

Измиваме ориза за суши под струя течаща, хладка вода до избистряне на водата под него (за целта ползваме купа). Оставяме го да изсъхне за 30 минути. После го варим в тенджера с капак.

Щом кипне водата, намаляваме степента на котлона до най-ниската и ври така, докато поеме водата. Отстраняваме ориза от котлона и го оставяме да се задуши и изстине.

Загряваме оризовия оцет със захарта и бъркаме, докато се разтвори захарта. Отстраняваме от котлона и оставяме маринатата да изстине.

Преместваме ориза в пластмасова купа и го заливаме с маринатата, като после го разбъркваме внимателно с дървена шпатула.

Нарязваме осоленото пилешко месо надлъжно на парчета и ги панираме, като, първо, потапяме парчетата месо в разбитото яйце и после ги овалваме в галетата с добавения към нея бял пипер и сол.

Пържим ги в загрят тиган с олио до златист загар.

Темпурата приготвяме, като омесваме маслото с галетата, докато се получат маслени трохи, които запичаме на тиган до златист цвят.

Взимаме кора Нори с лъскавата страна отдолу и покриваме цялата ѝ повърхност с ориз (с мокри ръце). Всичко това правим върху рогозка за навиване на суши, покрита с найлон.

Върху страната към нас започваме да редим надлъжно ред панирани пилешки филета, ред темпура, върху нея ред крема сирене и ред авокадо (нарязана на ивици).

С помощта на рогозката завиваме руло суши, като притискаме силно, докато навиваме.

Режем рулото на шайби с остър нож. При всеки разрез мокрим ножа с вода.

Поднасяме суши хрупкаво пиле с авокадо, със соев сос.

Да Ви е сладко! :-)



Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...