Суши хрупкаво пиле с авокадо:
- ⬤ кори - 2 бр. за суши Нори
 - ⬤ пилешко месо - 150 г
 - ⬤ ориз - 160 г за суши
 - ⬤ вода - 250 мл
 - ⬤ крема сирене - 80 г
 - ⬤ оризов оцет - 2 с.л.
 - ⬤ кафява захар - 1 с.л.
 - ⬤ авокадо - 1 бр.
 - ⬤ соев сос
 - ЗА ПАНИРОВКАТА
 - ⬤ яйца - 1 бр.
 - ⬤ галета
 - ⬤ бял пипер
 - ⬤ сол
 - ЗА ХРУПКАВАТА ТЕМПУРА
 - ⬤ краве масло - 1 с.л.
 - ⬤ галета - 3 с.л.
 
Измиваме ориза за суши под струя течаща, хладка вода до избистряне на водата под него (за целта ползваме купа). Оставяме го да изсъхне за 30 минути. После го варим в тенджера с капак.
Щом кипне водата, намаляваме степента на котлона до най-ниската и ври така, докато поеме водата. Отстраняваме ориза от котлона и го оставяме да се задуши и изстине.
Загряваме оризовия оцет със захарта и бъркаме, докато се разтвори захарта. Отстраняваме от котлона и оставяме маринатата да изстине.
Преместваме ориза в пластмасова купа и го заливаме с маринатата, като после го разбъркваме внимателно с дървена шпатула.
Нарязваме осоленото пилешко месо надлъжно на парчета и ги панираме, като, първо, потапяме парчетата месо в разбитото яйце и после ги овалваме в галетата с добавения към нея бял пипер и сол.
Пържим ги в загрят тиган с олио до златист загар.
Темпурата приготвяме, като омесваме маслото с галетата, докато се получат маслени трохи, които запичаме на тиган до златист цвят.
Взимаме кора Нори с лъскавата страна отдолу и покриваме цялата ѝ повърхност с ориз (с мокри ръце). Всичко това правим върху рогозка за навиване на суши, покрита с найлон.
Върху страната към нас започваме да редим надлъжно ред панирани пилешки филета, ред темпура, върху нея ред крема сирене и ред авокадо (нарязана на ивици).
С помощта на рогозката завиваме руло суши, като притискаме силно, докато навиваме.
Режем рулото на шайби с остър нож. При всеки разрез мокрим ножа с вода.
Поднасяме суши хрупкаво пиле с авокадо, със соев сос.
Да Ви е сладко! :-)



Няма коментари:
Публикуване на коментар