Суши с маслинова паста:
- ⬤ кори - 1 бр., за суши Нори
- ⬤ ориз - 90 г, за суши
- ⬤ вода - 130 мл
- ⬤ риба тон - 60 г
- ⬤ оризов оцет - 1 с.л.
- ⬤ кафява захар - 1 ч.л.
- ⬤ крема сирене - 40 г
- ⬤ маслинова паста - 1 ч.л.
- ⬤ авокадо - няколко резена
Суши с маслинова паста за ценители.
Първо измиваме добре ориза за суши и го сваряваме. Кафявата захар разтапяме в оризовия оцет, на котлона в касерола. След като изстине, смесваме с ориза и разбъркваме добре с дървена шпатула.
Взимаме лист нори и покриваме едната му страна цялата с изстиналия ориз, върху рогозка за суши покрита с найлон.
Обръщаме листа така, че оризът да остане отдолу. Върху страната откъм нас надлъжно редим рибата тон, авокадото, маслиновата паста и крема сиренето.
Навиваме с помощта на рогозката на оризово руло. Разрязваме напречно рулото на малки парчета, като при всеки разрез мокрим ножа с вода.
Поднасяме сушито със соев сос.
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар