Суши с маслинова паста:


Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1


                                  Необходими продукти:

  •  кори - 1 бр., за суши Нори
  •  ориз - 90 г, за суши
  •  вода - 130 мл
  •  риба тон - 60 г
  •  оризов оцет - 1 с.л.
  •  кафява захар - 1 ч.л.
  •  крема сирене - 40 г
  •  маслинова паста - 1 ч.л.
  •  авокадо - няколко резена




                                  Начин на приготвяне:

Суши с маслинова паста за ценители.

Първо измиваме добре ориза за суши и го сваряваме. Кафявата захар разтапяме в оризовия оцет, на котлона в касерола. След като изстине, смесваме с ориза и разбъркваме добре с дървена шпатула.

Взимаме лист нори и покриваме едната му страна цялата с изстиналия ориз, върху рогозка за суши покрита с найлон.

Обръщаме листа така, че оризът да остане отдолу. Върху страната откъм нас надлъжно редим рибата тон, авокадото, маслиновата паста и крема сиренето.

Навиваме с помощта на рогозката на оризово руло. Разрязваме напречно рулото на малки парчета, като при всеки разрез мокрим ножа с вода.

Поднасяме сушито със соев сос. 

Да Ви е сладко! :-)




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...