Суши с маслинова паста:
- ⬤ кори - 1 бр., за суши Нори
 - ⬤ ориз - 90 г, за суши
 - ⬤ вода - 130 мл
 - ⬤ риба тон - 60 г
 - ⬤ оризов оцет - 1 с.л.
 - ⬤ кафява захар - 1 ч.л.
 - ⬤ крема сирене - 40 г
 - ⬤ маслинова паста - 1 ч.л.
 - ⬤ авокадо - няколко резена
 
Суши с маслинова паста за ценители.
Първо измиваме добре ориза за суши и го сваряваме. Кафявата захар разтапяме в оризовия оцет, на котлона в касерола. След като изстине, смесваме с ориза и разбъркваме добре с дървена шпатула.
Взимаме лист нори и покриваме едната му страна цялата с изстиналия ориз, върху рогозка за суши покрита с найлон.
Обръщаме листа така, че оризът да остане отдолу. Върху страната откъм нас надлъжно редим рибата тон, авокадото, маслиновата паста и крема сиренето.
Навиваме с помощта на рогозката на оризово руло. Разрязваме напречно рулото на малки парчета, като при всеки разрез мокрим ножа с вода.
Поднасяме сушито със соев сос.
Да Ви е сладко! :-)



Няма коментари:
Публикуване на коментар