Пухкави палачинки без глутен:


Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4


                                   Необходими продукти:

  •  кокосово брашно - 1 ч.ч.
  •  прясно мляко - 2/3 ч.ч.
  •  яйца - 2 бр.
  •  кафява захар - 1 с.л.
  •  банани - 1 бр. малък
  •  ябълки - 1 бр. малка
  •  ванилия
  •  канела
  • ⬤ сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  •  олио - за пържене


  •                                Начин на приготвяне:

  • Пасираме банана и ябълката на каша в чопър.

    Към тях добавяме при непрекъснато бъркане жълтъците, прясното мляко, канелата и ванилията.

    След това добавяме и кокосовото брашно със содата бикарбонат.

    Разбиваме в суха чиста купа белтъците с кафявата захар, като за целувчен крем.

    Към разбитите белтъци добавяме яйчената смес и разбъркваме внимателно.

    Сместа трябва да е по-гъста от тази за класически палачинки.

    Загряваме олиото в тигана.

    Оформяме палачинки със супена лъжица, като ги запържваме до готовност от двете страни.

    Поднасяме със сладко палачинките без глутен.

    Да Ви е сладко!  :-)






Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...