Пухкави палачинки без глутен:
Необходими продукти:
- ⬤ кокосово брашно - 1 ч.ч.
- ⬤ прясно мляко - 2/3 ч.ч.
- ⬤ яйца - 2 бр.
- ⬤ кафява захар - 1 с.л.
- ⬤ банани - 1 бр. малък
- ⬤ ябълки - 1 бр. малка
- ⬤ ванилия
- ⬤ канела
- ⬤ сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
- ⬤ олио - за пържене
Начин на приготвяне:Пасираме банана и ябълката на каша в чопър.
Към тях добавяме при непрекъснато бъркане жълтъците, прясното мляко, канелата и ванилията.
След това добавяме и кокосовото брашно със содата бикарбонат.
Разбиваме в суха чиста купа белтъците с кафявата захар, като за целувчен крем.
Към разбитите белтъци добавяме яйчената смес и разбъркваме внимателно.
Сместа трябва да е по-гъста от тази за класически палачинки.
Загряваме олиото в тигана.
Оформяме палачинки със супена лъжица, като ги запържваме до готовност от двете страни.
Поднасяме със сладко палачинките без глутен.
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар