Супа от лапад с котидж сирене и крутони:
- ⬤ лапад - 1 връзка
- ⬤ пресен лук - 1 връзка
- ⬤ лук - 1 бр. кромид
- ⬤ котидж сирене
- ⬤ топено сирене - 1 - 2 листа
- ⬤ фиде
- ⬤ девесил
- ⬤ черен пипер
- ⬤ червен пипер
- ⬤ чесън на прах
- ⬤ сол
- ⬤ вода - към 2 л
- ⬤ зехтин
- ⬤ крутони
- ⬤ лимон
- ⬤ лют червен пипер
- ЗА ЗАСТРОЙКАТА
- ⬤ яйце - 1 бр.
- ⬤ кисело мляко - 250 г
Измиваме и нарязваме на дребно лапада, и пресния лук в подходяща купа. Кромида лук обелваме, измиваме и настъргваме на ренде.
В тенджера с капак добавяме зехтин и на умерен котлон, запържваме в него пресния и кромида лук за около минута.
След което добавяме и нарязания лапад. Заливаме с гореща вода и оставяме водата да заври. Лападът и лукът врат така около 15 минути. След което включваме и фидето. Оставяме супата от лапад да къкри, за още 10-15 минути или до омекване на фидето.
Слагаме и всички подправки.
Разбиваме яйцето с киселото мляко и изцеждаме в получената застройка малко лимон.
Щом супата е готова, изключваме котлона и отстраняваме тенджерата от него. Слагаме вътре и топеното сирене, като разбъркваме до хомогенност.
Когато супата поизстине, разреждаме застройката в купичка, постепенно с малко от супата за да не се пресече и после я изливаме в тенджерата.
Поднасяме супата от лапад със сирене в подходяща посуда, с добавени крутони, котидж сирене и поръсена с лют червен пипер.
Да ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар