Супа от лапад с котидж сирене и крутони:


 
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
                                 

                                   Необходими продукти: 

  •  лапад - 1 връзка
  •  пресен лук - 1 връзка
  •  лук - 1 бр. кромид
  •  котидж сирене
  • ⬤ топено сирене - 1 - 2 листа
  • ⬤ фиде
  • ⬤ девесил
  •  черен пипер
  •  червен пипер
  •  чесън на прах
  •  сол
  •  вода - към 2 л
  • зехтин
  •  крутони
  •  лимон
  •  лют червен пипер
  • ЗА ЗАСТРОЙКАТА
  •  яйце - 1 бр.
  •  кисело мляко - 250 г



                               Начин на приготвяне:

Измиваме и нарязваме на дребно лапада, и пресния лук в подходяща купа. Кромида лук обелваме, измиваме и настъргваме на ренде.

В тенджера с капак добавяме зехтин и на умерен котлон, запържваме в него пресния и кромида лук за около минута.

След което добавяме и нарязания лапад. Заливаме с гореща вода и оставяме водата да заври. Лападът и лукът врат така около 15 минути. След което включваме и фидето. Оставяме супата от лапад да къкри, за още 10-15 минути или до омекване на фидето.

Слагаме и всички подправки.

Разбиваме яйцето с киселото мляко и изцеждаме в получената застройка малко лимон.

Щом супата е готова, изключваме котлона и отстраняваме тенджерата от него. Слагаме вътре и топеното сирене, като разбъркваме до хомогенност.

Когато супата поизстине, разреждаме застройката в купичка, постепенно с малко от супата за да не се пресече и после я изливаме в тенджерата.

Поднасяме супата от лапад със сирене в подходяща посуда, с добавени крутони, котидж сирене и поръсена с лют червен пипер.

Да ви е сладко! :-)





Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...