Хрупкави банички с моцарела и спанак:




Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3


                                    Необходими продукти: 


 кори за баница - 3 броя, одрински

  •  яйца - 2 бр.
  •  олио - 50 мл
  •  масло - 50 мл
  •  спанак - 50 г
  •  праз - 1/2 стрък, или 1/2 бр. кромид лук
  •  крема сирене - 150 г
  •  сол
  •  моцарела - за поръсване



  •                                Начин на приготвяне:

Хрупкави банички с моцарела и спанак, които ще ви станат любими.

Задушаваме нарязаните на ситно и измити спанак, и праз лук с олиото. Всяка кора разрязваме на 4 броя триъгълници. Разбиваме яйцата с крема сиренето.

Към яйчената смес добавяме изстиналите, задушени спанак и праз лук. 

Всяко триъгълниче кора намазваме с разтопено масло. Поставяме в широката част на кората от плънката и завиваме малка баничка.

Така с всяка кора. Отгоре поръсваме приготвените малки банички с моцарела.

Печем в предварително загрята фурна до 180 градуса, до готовност. 

Към баничките със спанак може да сервирате айрян или друга напитка по избор.

Да ви е сладко! :-)



Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...