Хрупкави банички с моцарела и спанак:
Необходими продукти:
⬤ кори за баница - 3 броя, одрински
- ⬤ яйца - 2 бр.
- ⬤ олио - 50 мл
- ⬤ масло - 50 мл
- ⬤ спанак - 50 г
- ⬤ праз - 1/2 стрък, или 1/2 бр. кромид лук
- ⬤ крема сирене - 150 г
- ⬤ сол
- ⬤ моцарела - за поръсване
- Начин на приготвяне:
Хрупкави банички с моцарела и спанак, които ще ви станат любими.
Задушаваме нарязаните на ситно и измити спанак, и праз лук с олиото. Всяка кора разрязваме на 4 броя триъгълници. Разбиваме яйцата с крема сиренето.
Към яйчената смес добавяме изстиналите, задушени спанак и праз лук.
Всяко триъгълниче кора намазваме с разтопено масло. Поставяме в широката част на кората от плънката и завиваме малка баничка.
Така с всяка кора. Отгоре поръсваме приготвените малки банички с моцарела.
Печем в предварително загрята фурна до 180 градуса, до готовност.
Към баничките със спанак може да сервирате айрян или друга напитка по избор.
Да ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар