Пълнен карфиол с кайма:
- ⬤ телешка кайма - 300 г
- ⬤ лук - 1 глава кромид
- ⬤ галета - 60 г
- ⬤ яйце - 1 бр.
- ⬤ масло - 60 г
- ⬤ зехтин - за намазване
- ⬤ моцарела - 60 г
- ⬤ чедър - 1 слайс
- ⬤ черен пипер
- ⬤ червен пипер
- ⬤ кимион
- ⬤ чубрица
- ⬤ сол
- Начин на приготвяне:
Почистваме карфиола и го измиваме. Поставяме го в тенджера с вода върху котлон.
След като заври водата, я осоляваме, намаляваме котлона и оставяме така за около 10 минути.
Изваждаме карфиола и го поставяме да се отцеди в гевгир и да изстине.
След което го преместваме в тава, върху хартия за печене и го намазваме с маслото и зехтина, докато е още топъл.
С нож леко отваряме розичките на карфиола, като се стараем да не разрушим целостта му, и пълним с предварително овкусената с лук, яйце, галета и подправките кайма.
Поръсваме с моцарела и чедър.
Печем пълнения карфиол в предварително загрята до 180 °C фурна, за 40 минути или до готовност на каймата.
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар