Пълнен карфиол с кайма:


"Звучи интересно това предложение от пълнен карфиол с кайма!"

Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

                                    Необходими продукти: 

  карфиол - 1 бр., средноголяма глава
  •   телешка кайма - 300 г
  •   лук - 1 глава кромид
  •   галета - 60 г
  •   яйце - 1 бр.
  •   масло - 60 г
  •   зехтин - за намазване
  •   моцарела - 60 г
  • ⬤  чедър - 1 слайс
  • ⬤  черен пипер
  •   червен пипер
  •   кимион
  •   чубрица
  •   сол
  •                                   
  •                                   Начин на приготвяне:

Почистваме карфиола и го измиваме. Поставяме го в тенджера с вода върху котлон.

След като заври водата, я осоляваме, намаляваме котлона и оставяме така за около 10 минути.

Изваждаме карфиола и го поставяме да се отцеди в гевгир и да изстине.

След което го преместваме в тава, върху хартия за печене и го намазваме с маслото и зехтина, докато е още топъл.

С нож леко отваряме розичките на карфиола, като се стараем да не разрушим целостта му, и пълним с предварително овкусената с лук, яйце, галета и подправките кайма.

Поръсваме с моцарела и чедър.

Печем пълнения карфиол в предварително загрята до 180 °C фурна, за 40 минути или до готовност на каймата.

Да Ви е сладко! :-)




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...