Гофрети с кокосово брашно:


Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
                                    

                                    Необходими продукти: 

⬤  краве масло - 100 г
  • ⬤  кокосово масло - 25 г
  • ⬤  яйца - 3 бр.
  • ⬤  кафява захар - 1 с.л.
  •  сол - 1 щ.
  •  ванилия - на вкус
  •  вода - 1/2 ч.ч.
  •  овесени ядки - 50 г
  •  кокосово брашно - 20 г
  •  царевично брашно - 80 г
  •  бакпулвер - 1/2 пакетче

  •                                
    Начин на приготвяне:

Топли и апетитни гофрети с кокосово брашно, с които да замените обичайните палачинки.

Разбиваме яйцата с кафявата захар в купа. Към тях добавяме разтопените кокосово и краве масло, щипката сол, ванилията, водата и смесените брашна с бакпулвера (овесените ядки сме смлели предварително в чопър до фино брашно).

Разбъркваме много добре. Получава се тесто, подобно на това за класически кекс. Пече се в гофретник.

Формите не е задължително да се мажат допълнително с мазнина, тъй като в сместа за гофрети има доста масло.

Поднасят се топли с боровинково сладко или течен шоколад. 

Да Ви е сладко! :-)



  •                                

Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...