Гофрети с кокосово брашно:
- ⬤ кокосово масло - 25 г
- ⬤ яйца - 3 бр.
- ⬤ кафява захар - 1 с.л.
- ⬤ сол - 1 щ.
- ⬤ ванилия - на вкус
- ⬤ вода - 1/2 ч.ч.
- ⬤ овесени ядки - 50 г
- ⬤ кокосово брашно - 20 г
- ⬤ царевично брашно - 80 г
- ⬤ бакпулвер - 1/2 пакетче
Начин на приготвяне:
Топли и апетитни гофрети с кокосово брашно, с които да замените обичайните палачинки.
Разбиваме яйцата с кафявата захар в купа. Към тях добавяме разтопените кокосово и краве масло, щипката сол, ванилията, водата и смесените брашна с бакпулвера (овесените ядки сме смлели предварително в чопър до фино брашно).
Разбъркваме много добре. Получава се тесто, подобно на това за класически кекс. Пече се в гофретник.
Формите не е задължително да се мажат допълнително с мазнина, тъй като в сместа за гофрети има доста масло.
Поднасят се топли с боровинково сладко или течен шоколад.
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар