Дюнери със свинско месо в марината от бяло вино:
- ⬤ бяло вино - 100 мл
- ⬤ картофи - 3 бр.
- ⬤ тортила - 2 бр.
- ⬤ черен пипер
- ⬤ червен пипер
- ⬤ чубрица
- ⬤ сол
- ⬤ олио - за пържене
- ЗА СОСА
- ⬤ кисело мляко - 100 г
- ⬤ чесън - на прах
- ⬤ зехтин
Измиваме и накисваме свинския бут за едно денонощие в марината от бяло вино, черен пипер, червен пипер, сол и чубрица.
При подготовката на домашните дюнери, го нарязваме на ситни парченца с остър нож.
Пържим картофите в тиган, след което ги поставяме върху кухненска хартия, за да попие мазнината. В същия тиган задушаваме накълцаното, свинско месо.
След като е готово, го преместваме в друга посуда. Взимаме тортила и преди да я напълним, я напояваме в малкото от мазнината, която е останала в тигана.
После редим върху нея пържени картофи, месо и заливаме с чеснов сос (приготвен от разбитото кисело мляко, зехтин, сол и малко чесън на прах).
Добавяме зеленчуци по вкус!
Да ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар