Дюнери със свинско месо в марината от бяло вино:


Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2

                                  Необходими продукти:

 свински бут - 500 г
  •  бяло вино - 100 мл
  •  картофи - 3 бр.
  •  тортила - 2 бр.
  •  черен пипер
  •  червен пипер
  •  чубрица
  • сол
  • олио - за пържене
  • ЗА СОСА
  • кисело мляко - 100 г
  •  чесън - на прах
  •  зехтин


                                 Начин на приготвяне:

Измиваме и накисваме свинския бут за едно денонощие в марината от бяло вино, черен пипер, червен пипер, сол и чубрица.

При подготовката на домашните дюнери, го нарязваме на ситни парченца с остър нож.

Пържим картофите в тиган, след което ги поставяме върху кухненска хартия, за да попие мазнината. В същия тиган задушаваме накълцаното, свинско месо.

След като е готово, го преместваме в друга посуда. Взимаме тортила и преди да я напълним, я напояваме в малкото от мазнината, която е останала в тигана.

После редим върху нея пържени картофи, месо и заливаме с чеснов сос (приготвен от разбитото кисело мляко, зехтин, сол и малко чесън на прах). 

Добавяме зеленчуци по вкус!

Да ви е сладко! :-)




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...