Патладжани с плънка от чедър и коричка от трохи:
- ⬤ праз лук - половин стрък
- ⬤ чушки - 4 бр., червени
- ⬤ царевица, моркови, грах - около 100 г, може и замразени
- ⬤ чедър - 200 г
- ⬤ пуешко филе - 100 г
- ⬤ зехтин - 3 с.л.
- ⬤ сол
- ⬤ маслини
- ⬤ червен пипер
- ⬤ черен пипер
- ⬤ чесън - на прах
- ⬤ галета
Разрязваме патладжаните на две половини, поръсваме със сол и ги оставяме да престоят така за около час, за да се отнеме от горчивината им.
После изрязваме вътрешността им и я блендираме заедно с праз лука и червените чушки (за предпочитане предварително опечени и обелени). В получената смес добавяме зехтина, подправките, граха, царевицата и морковите. С тази плънка пълним патладжаните.
Завиваме пълнените патладжани във фолио и печем в правоъгълна тава във фурна, в тава на 170 градуса за около час.
Развиваме фолиото, като добавяме най-отгоре първо пуешкото филе, после чедъра и маслините към печените патладжани.
От галетата и малко зехтин, правим трохи и поръсваме отгоре патладжаните.
Запичаме до готовност!
Да ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар