Патладжани с плънка от чедър и коричка от трохи:


Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

                                   Необходими продукти:

⬤ патладжани - 1 кг
  •  праз лук - половин стрък
  • ⬤ чушки - 4 бр., червени
  •  царевица, моркови, грах - около 100 г, може и замразени
  •  чедър - 200 г
  •  пуешко филе - 100 г
  • ⬤ зехтин - 3 с.л.
  •  сол
  •  маслини
  •  червен пипер
  •  черен пипер
  •  чесън - на прах
  • ⬤ галета

                                Начин на приготвяне:

Разрязваме патладжаните на две половини, поръсваме със сол и ги оставяме да престоят така за около час, за да се отнеме от горчивината им.

После изрязваме вътрешността им и я блендираме заедно с праз лука и червените чушки (за предпочитане предварително опечени и обелени). В получената смес добавяме зехтина, подправките, граха, царевицата и морковите. С тази плънка пълним патладжаните.

Завиваме пълнените патладжани във фолио и печем в правоъгълна тава във фурна, в тава на 170 градуса за около час.

Развиваме фолиото, като добавяме най-отгоре първо пуешкото филе, после чедъра и маслините към печените патладжани.

От галетата и малко зехтин, правим трохи и поръсваме отгоре патладжаните.

 Запичаме до готовност!

Да ви е сладко! :-)



Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...