Пилешки шишчета с бяло вино и розмарин:


Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4


                                          Необходими продукти:

  •  пилешки пържоли - 4 бр.
  • ЗА МАРИНАТА
  •  чесън - 2 скилидки
  •  бяло вино - 1 в. ч.
  •  зелена чушка
  •  олио - 1 к. ч.
  •  лимонов сок - от 1/2 лимон
  •  розмарин - 1 ч.л.
  •  куркума - 1 ч.л.
  • ⬤ черен пипер
  • ⬤ сол

  •                                          Начин на приготвяне:

  • Месото от пиле с което разполагате, се нарязва на еднакви по големина парчета.

    Чесънът за марината се счуква, добавят се останалите съставки и добре се смесват.

    След това се слага месото и се оставя да се маринова за около час.

    Накрая парчетата мариновано месо и нарязана зелена чушка се нанизват на шишчета, и се пекат сочни пилешки шишчета на скара (грил тиган) за около 20 минути.

    Избрах за гарнитура пържени картофи.

    Да ви е сладко с тези пилешки шишчета с бяло вино и розмарин!



Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...