Пилешки шишчета с бяло вино и розмарин:
- ⬤ пилешки пържоли - 4 бр.
- ЗА МАРИНАТА
- ⬤ чесън - 2 скилидки
- ⬤ бяло вино - 1 в. ч.
- ⬤ зелена чушка
- ⬤ олио - 1 к. ч.
- ⬤ лимонов сок - от 1/2 лимон
- ⬤ розмарин - 1 ч.л.
- ⬤ куркума - 1 ч.л.
- ⬤ черен пипер
- ⬤ сол
- Начин на приготвяне:
Месото от пиле с което разполагате, се нарязва на еднакви по големина парчета.
Чесънът за марината се счуква, добавят се останалите съставки и добре се смесват.
След това се слага месото и се оставя да се маринова за около час.
Накрая парчетата мариновано месо и нарязана зелена чушка се нанизват на шишчета, и се пекат сочни пилешки шишчета на скара (грил тиган) за около 20 минути.
Избрах за гарнитура пържени картофи.
Да ви е сладко с тези пилешки шишчета с бяло вино и розмарин!
Няма коментари:
Публикуване на коментар