Нигири суши:
- ⬤ нори - 1 брой кори
- ⬤ ориз - 175 г за суши
- ⬤ вода - 250 мл
- ⬤ сьомга - 100 г
- ⬤ оризов оцет - 2 с.л.
- ⬤ кафява захар - 1 с.л.
- ⬤ соев сос
Начин на приготвяне:Измиваме ориза с хладка вода за около 10-15 минути и го оставяме да се суши за около час. После го варим в похлупена тенджера.
Закипи ли водата, намаляваме огъня до най-ниската степен на котлона и оставяме, докато абсорбира. След което махаме тенджерата от котлона и оставяме ориза за 20 минути да се задуши.
Загряваме оризовия оцет със захарта и солта, и бъркаме, до разтварянето им. Готовата марината се отмества настрани да изстива.
После преместваме ориза в пластмасова купа и го заливаме с маринатата, като го разбъркваме добре с дървена лъжица. Покриваме го с влажна кухненска кърпа за известно време.
Оформяме с мокри ръце, кубчета от ориза. Върху всяко кубче поставяме сьомга и увиваме сушито с лента от кора нори.
Поднасяме нигири суши със соев сос.
Добър апетит! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар