Нигири суши:



                                    Необходими продукти:

  •  нори - 1 брой кори
  •  ориз - 175 г за суши
  •  вода - 250 мл
  •  сьомга - 100 г
  • ⬤ оризов оцет - 2 с.л.
  • ⬤ кафява захар - 1 с.л.
  •  соев сос


  •                                
    Начин на приготвяне:

  • Измиваме ориза с хладка вода за около 10-15 минути и го оставяме да се суши за около час. После го варим в похлупена тенджера.

    Закипи ли водата, намаляваме огъня до най-ниската степен на котлона и оставяме, докато абсорбира. След което махаме тенджерата от котлона и оставяме ориза за 20 минути да се задуши.

    Загряваме оризовия оцет със захарта и солта, и бъркаме, до разтварянето им. Готовата марината се отмества настрани да изстива.

    После преместваме ориза в пластмасова купа и го заливаме с маринатата, като го разбъркваме добре с дървена лъжица. Покриваме го с влажна кухненска кърпа за известно време.

    Оформяме с мокри ръце, кубчета от ориза. Върху всяко кубче поставяме сьомга и увиваме сушито с лента от кора нори.

    Поднасяме нигири суши със соев сос.

    Добър апетит! :-)




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...