Спаначена супа с просо, праз и пармезан:
- ⬤ спанак - 300 г, пресен
 - ⬤ праз - 1 стрък
 - ⬤ просо - 1/3 ч.ч.
 - ⬤ доматен сок - 150 мл
 - ⬤ олио - или зехтин
 - ⬤ червен пипер
 - ⬤ бял пипер
 - ⬤ джоджен
 - ⬤ сол - 1 ч.л.
 - ⬤ пармезан - за поръсване /кашкавал или сирене/
 - ⬤ сок от лимон
 - ЗА ЗАСТРОЙКАТА
 - ⬤ яйца - 1 бр.
 - ⬤ кисело мляко - 3 с.л.
 - Начин на приготвяне:
 Измиваме и нарязваме на ситно праза и спанака (почистен от дръжките). Следва да ги поставим в подходяща тенджера и да ги покрием с подсолена вода. Добавяме мазнината, червения и белия пипер. Варим супата на умерено слаб огън за около 30 минути.
След което добавяме доматения сок, измитото просо и джоджена. Варим до готовност на просото. Когато спаначената супа изстине, включваме застройката от разбитото яйце с киселото мляко.
Слагаме и малко сок от лимон. По желание може да поръсим с пармезан, кашкавал или сирене по вкус.
Да ви е сладко със спаначената супа с просо и праз! :-)



Няма коментари:
Публикуване на коментар