Спаначена супа с просо, праз и пармезан:



Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4


                                   Необходими продукти:

  •  спанак - 300 г, пресен
  •  праз - 1 стрък
  • ⬤ просо - 1/3 ч.ч.
  •  доматен сок - 150 мл
  •  олио - или зехтин
  •  червен пипер
  • ⬤ бял пипер
  •  джоджен
  •  сол - 1 ч.л.
  •  пармезан - за поръсване /кашкавал или сирене/
  •  сок от лимон
  • ЗА ЗАСТРОЙКАТА
  •  яйца - 1 бр.
  •  кисело мляко - 3 с.л.


  •                                Начин на приготвяне:

  • Измиваме и нарязваме на ситно праза и спанака (почистен от дръжките). Следва да ги поставим в подходяща тенджера и да ги покрием с подсолена вода. Добавяме мазнината, червения и белия пипер. Варим супата на умерено слаб огън за около 30 минути.

    След което добавяме доматения сок, измитото просо и джоджена. Варим до готовност на просото. Когато спаначената супа изстине, включваме застройката от разбитото яйце с киселото мляко.

    Слагаме и малко сок от лимон. По желание може да поръсим с пармезан, кашкавал или сирене по вкус.

    Да ви е сладко със спаначената супа с просо и праз! :-)



Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...