Спаначена супа с просо, праз и пармезан:
- ⬤ спанак - 300 г, пресен
- ⬤ праз - 1 стрък
- ⬤ просо - 1/3 ч.ч.
- ⬤ доматен сок - 150 мл
- ⬤ олио - или зехтин
- ⬤ червен пипер
- ⬤ бял пипер
- ⬤ джоджен
- ⬤ сол - 1 ч.л.
- ⬤ пармезан - за поръсване /кашкавал или сирене/
- ⬤ сок от лимон
- ЗА ЗАСТРОЙКАТА
- ⬤ яйца - 1 бр.
- ⬤ кисело мляко - 3 с.л.
- Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме на ситно праза и спанака (почистен от дръжките). Следва да ги поставим в подходяща тенджера и да ги покрием с подсолена вода. Добавяме мазнината, червения и белия пипер. Варим супата на умерено слаб огън за около 30 минути.
След което добавяме доматения сок, измитото просо и джоджена. Варим до готовност на просото. Когато спаначената супа изстине, включваме застройката от разбитото яйце с киселото мляко.
Слагаме и малко сок от лимон. По желание може да поръсим с пармезан, кашкавал или сирене по вкус.
Да ви е сладко със спаначената супа с просо и праз! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар