Брауни с какао и шоколад:
- ⬤ шоколад - 85 г, Milka с лешници
- ⬤ яйца - 2 бр.
- ⬤ кафява захар - 100 г
- ⬤ какао - 2 с.л.
- ⬤ кокосово брашно - 35 г
- ⬤ ленено брашно - 50 г
- ⬤ бакпулвер - 5 г
- ⬤ краве масло - 70 г
- ⬤ ром - няколко капки есенция
- ⬤ ванилия - няколко капки есенция
- ⬤ кокосови стърготини - за поръсване
- ⬤ украса - или глазура по желание
- Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с кафявата захар в купа. Добавяме и какаото при непрекъснато бъркане. Маслото и начупения на парченца шоколад, разтапяме на водна баня.
След като поизстинат, ги включваме в яйчената смес. Изсипваме и брашната заедно с бакпулвера, есенцията ром и ванилия. Разбъркваме добре.
Прехвърляме получената смес във форма за печене (с диаметър 20 см), покрита с пергаментова хартия. Печем браунито в предварително загрята фурна до 180 градуса, на 170 градуса за 20-30 минути при непрекъснато наблюдение.
Проверяваме дали е готово с дървена клечка. След като изстине, разрязваме шоколадовия сладкиш на парчета и поръсваме с кокосови стърготини.
Може да украсите браунито с какао и шоколад по вкус или да добавите глазура отгоре.
Да ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар