Брауни с какао и шоколад:



Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
                          
                 Необходими продукти:

  •  шоколад - 85 г, Milka с лешници
  •  яйца - 2 бр.
  •  кафява захар - 100 г
  •  какао - 2 с.л.
  •  кокосово брашно - 35 г
  •  ленено брашно - 50 г
  •  бакпулвер - 5 г
  •  краве масло - 70 г
  • ⬤ ром - няколко капки есенция
  •  ванилия - няколко капки есенция
  •  кокосови стърготини - за поръсване
  •  украса - или глазура по желание



  •                                Начин на приготвяне:

  • Разбиваме яйцата с кафявата захар в купа. Добавяме и какаото при непрекъснато бъркане. Маслото и начупения на парченца шоколад, разтапяме на водна баня.

    След като поизстинат, ги включваме в яйчената смес. Изсипваме и брашната заедно с бакпулвера, есенцията ром и ванилия. Разбъркваме добре.

    Прехвърляме получената смес във форма за печене (с диаметър 20 см), покрита с пергаментова хартия. Печем браунито в предварително загрята фурна до 180 градуса, на 170 градуса за 20-30 минути при непрекъснато наблюдение.

    Проверяваме дали е готово с дървена клечка. След като изстине, разрязваме шоколадовия сладкиш на парчета и поръсваме с кокосови стърготини.

    Може да украсите браунито с какао и шоколад по вкус или да добавите глазура отгоре.

    Да ви е сладко! :-)




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...