Свински врат на фурна с бяло вино:
Приготвяне
15 мин.Готвене
90 мин.Общо
105 мин.Порции
3 Необходими продукти:
- ⬤ свински врат - 800 г (нарязан)
- ⬤ бяло вино - 1 ч.ч.
- ⬤ чесън на прах
- ⬤ бял пипер
- ⬤ чубрица
- ⬤ червен пипер
- ⬤ зехтин - 2 с.л.
- ⬤ сол
- Начин на приготвяне:
Свинският врат се измива, посолява и натрива със сухите подправки. Така престоява в купа за една вечер в хладилник.
Преди готвене се поставя в плик за печене, като се залива с чашата вино и зехтина.
Премества се в тава и се пече, в предварително загрята до 160 градуса фурна, за около два часа до готовност при непрекъснато наблюдение.
Готовите пържоли се поставят в подходящ поднос и се заливат с останалата при печенето марината.
Поднасят се с подходяща гарнитура (избрах ориз).
Свинският врат на фурна с бяло вино е готов.
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар