Свински врат на фурна с бяло вино:


Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3


                                   Необходими продукти:

  •  свински врат - 800 г (нарязан)
  •  бяло вино - 1 ч.ч.
  •  чесън на прах
  •  бял пипер
  • ⬤ чубрица
  •  червен пипер
  •  зехтин - 2 с.л.
  •  сол


  •                                 Начин на приготвяне:

  • Свинският врат се измива, посолява и натрива със сухите подправки. Така престоява в купа за една вечер в хладилник.

    Преди готвене се поставя в плик за печене, като се залива с чашата вино и зехтина.

    Премества се в тава и се пече, в предварително загрята до 160 градуса фурна, за около два часа до готовност при непрекъснато наблюдение.

    Готовите пържоли се поставят в подходящ поднос и се заливат с останалата при печенето марината.

    Поднасят се с подходяща гарнитура (избрах ориз).

    Свинският врат на фурна с бяло вино е готов.

  • Да Ви е сладко! :-)



Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...