Суши Криспи Рол:



"Всеки ден и на обяд, и на вечеря може да сe хапне вкусно суши Криспи Рол!"

Приготвяне
75 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2

                                  Необходими продукти:

⬤ нори - 2 броя кори за суши
  • ⬤ ориз - 175 г, за суши Крина
  • ⬤ вода - 250 мл
  • ⬤ сьомга - 50 г
  • ⬤ авокадо - няколко резена
  • ⬤ оризов оцет - 2 с.л.
  • ⬤ кафява захар - 1 с.л.
  • ⬤ крема сирене - 100 г, Филаделфия
  • ⬤ масло
  • ⬤ галета
  • ⬤ сусам
  • ⬤ сол - 1/2 ч.л.
  •  соев сос


                                Начин на приготвяне:

Първо започваме с изплакването на ориза за суши. Той трябва да се премине под струя течаща, хладка вода за около петнадесет минутки. След това трябва съхне за час и се поставя с водата в тенджера с капак.

Щом забълбука течността, се намалява степента на котлона до най-ниската и ври така до поемане на водата. Отстраняваме тенджерата от котлона и оставяме оризчето за 20 минути да се задуши.

Оризовият оцет се нагрява със захарта и солта. Щом се разтвори захарта, се отстранява от котлона и се оставя да изстине.

Мести се оризът в пластмасова купа и се полива с маринатата от оризов оцет, след което добре го разбъркваме с дървена шпатула и покриваме с влажна кухненска кърпа.

Взимаме специална суши подложка. Поставяме 1/2 лист върху нея с лъскавата страна надолу. Покриваме листа с ориз, като го разстиламе с мокри ръце. Страната която не е към нас, оставяме непокрита с ориз-около сантиметър. Поръсваме със сусам.

Обръщаме после кората така, че оризът да е отдолу и редим върху свободната страна на кората, Филаделфия, резени авокадо и тънки филета сьомга.

След което завиваме на стегнато руло, което разрязваме на малки шайби. След всеки разрез мокрим ножа с вода. Овалваме в хрупкави трохи от галета, всеки рол, а може и да оваляме рулото в трохите от галета, преди да го разрежем. Приготвяме трохите, като смесим галета с масло и получените трохи печем на тиган върху хартия за печене. Поднасяме суши Криспи Рол със соев сос.

Да Ви е сладко! :-)



Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...