Суши Криспи Рол:
- ⬤ ориз - 175 г, за суши Крина
- ⬤ вода - 250 мл
- ⬤ сьомга - 50 г
- ⬤ авокадо - няколко резена
- ⬤ оризов оцет - 2 с.л.
- ⬤ кафява захар - 1 с.л.
- ⬤ крема сирене - 100 г, Филаделфия
- ⬤ масло
- ⬤ галета
- ⬤ сусам
- ⬤ сол - 1/2 ч.л.
- ⬤ соев сос
Първо започваме с изплакването на ориза за суши. Той трябва да се премине под струя течаща, хладка вода за около петнадесет минутки. След това трябва съхне за час и се поставя с водата в тенджера с капак.
Щом забълбука течността, се намалява степента на котлона до най-ниската и ври така до поемане на водата. Отстраняваме тенджерата от котлона и оставяме оризчето за 20 минути да се задуши.
Оризовият оцет се нагрява със захарта и солта. Щом се разтвори захарта, се отстранява от котлона и се оставя да изстине.
Мести се оризът в пластмасова купа и се полива с маринатата от оризов оцет, след което добре го разбъркваме с дървена шпатула и покриваме с влажна кухненска кърпа.
Взимаме специална суши подложка. Поставяме 1/2 лист върху нея с лъскавата страна надолу. Покриваме листа с ориз, като го разстиламе с мокри ръце. Страната която не е към нас, оставяме непокрита с ориз-около сантиметър. Поръсваме със сусам.
Обръщаме после кората така, че оризът да е отдолу и редим върху свободната страна на кората, Филаделфия, резени авокадо и тънки филета сьомга.
След което завиваме на стегнато руло, което разрязваме на малки шайби. След всеки разрез мокрим ножа с вода. Овалваме в хрупкави трохи от галета, всеки рол, а може и да оваляме рулото в трохите от галета, преди да го разрежем. Приготвяме трохите, като смесим галета с масло и получените трохи печем на тиган върху хартия за печене. Поднасяме суши Криспи Рол със соев сос.
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар