Пълнено пилешко филе на грил:
- ⬤ спанак - 50 г
- ⬤ праз - 1/2 стрък
- ⬤ чедър - 3 бр. слайса
- ⬤ пуешко филе - 50 г (три резена)
- ⬤ зехтин - 40 мл
- ⬤ бяло вино - 100 мл
- ⬤ черен пипер
- ⬤ джоджен
- ⬤ червен пипер
- ⬤ сол на вкус
- ⬤ олио
- ЗА ГАРНИТУРАТА
- ⬤ батати - 1 бр.
- ⬤ картофи - 3 бр.
- ⬤ прясно мляко - 100 мл
- ⬤ масло - 30 г
- ⬤ сол
Разрязваме на пеперуда пилешкото филе (при необходимост го начукваме с чукче в найлон, за да стане по-тънко) и го накисваме в марината от бяло вино, зехтин, черен, червен пипер и сол за около час.
Измиваме и нарязваме спанака и праз лука, като ги задушаваме на котлон в тиган заедно с малко джоджен, зехтин и сол.
Преди да навием на руло всяко пилешко филе, го пълним с резен пуешко филе, резен чедър и слагаме на ивица от сместа от задушения спанак с праз лука.
Подвиваме краищата на филето навътре и завиваме руло.
Увиваме готовите рула в конец, за да не се разпаднат при печенето.
Печем рулата на грил тиган в олио до готовност.
Поднасяме пълнено пилешко филе на грил с пюре от картофи и зеленчуци по избор.
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар