Пълнено пилешко филе на грил:


Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3


                                    Необходими продукти:

⬤  пилешко филе - 600 г
  •   спанак - 50 г
  • ⬤  праз - 1/2 стрък
  •   чедър - 3 бр. слайса
  • ⬤  пуешко филе - 50 г (три резена)
  • ⬤  зехтин - 40 мл
  • ⬤  бяло вино - 100 мл
  •   черен пипер
  • ⬤  джоджен
  • ⬤  червен пипер
  •   сол на вкус
  • ⬤  олио
  • ЗА ГАРНИТУРАТА
  • ⬤  батати - 1 бр.
  •   картофи - 3 бр.
  • ⬤  прясно мляко - 100 мл
  •   масло - 30 г
  •   сол



                                Начин на приготвяне:

Разрязваме на пеперуда пилешкото филе (при необходимост го начукваме с чукче в найлон, за да стане по-тънко) и го накисваме в марината от бяло вино, зехтин, черен, червен пипер и сол за около час.

Измиваме и нарязваме спанака и праз лука, като ги задушаваме на котлон в тиган заедно с малко джоджен, зехтин и сол.

Преди да навием на руло всяко пилешко филе, го пълним с резен пуешко филе, резен чедър и слагаме на ивица от сместа от задушения спанак с праз лука.

Подвиваме краищата на филето навътре и завиваме руло.

Увиваме готовите рула в конец, за да не се разпаднат при печенето.

Печем рулата на грил тиган в олио до готовност.

Поднасяме пълнено пилешко филе на грил с пюре от картофи и зеленчуци по избор.

Да Ви е сладко! :-)




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...