Пролетна мусака с тиквички:


                                             "Любимо ястие!"

Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6


                                    Необходими продукти:

⬤ тиквички - 600 г, тъмни
  •  ориз - 50 г
  •  картофи - 200 г
  •  праз - 1 стрък, или 1 бр. кромид лук
  •  чесън - 2 скилидки
  •  доматен сос - 150 мл
  •  зехтин
  •  маслини - няколко
  •  черен пипер
  •  червен пипер
  •  копър
  •  сол
  •  вода
  • ЗА ЗАСТРОЙКАТА
  •  яйца - 2 бр
  •  кисело мляко - 250 мл
  •  брашно - 3 с.л.
  •  сода бикарбонат - 1/4 ч.л.



                               Начин на приготвяне:

Измиваме и нарязваме тиквичките, обелените картофи, чесъна, маслините и  праза в тава, покрита с хартия за печене.

Включваме към тях измития ориз, доматения сос, червения пипер, черния пипер и сол на вкус. Добавяме вода, колкото да покрие зеленчуците.

Разбъркваме всичко и заливаме със зехтин. Оставяме зеленчуците да се пекат в предварително загрята до 180 °C фурна, за 45 минути.

След което добавяме нарязания копър, разбъркваме и заливаме зеленчуците със застройката.

Застройката приготвяме, като разбием яйцата с киселото мляко (с поставената в него сода) и прибавим към тях брашното, разтворено в 50 мл вода.

Печем мусаката от тиквички до получаване на златиста, кафява коричка.

Поднасяме готовото пролетно ястие с кисело мляко.

Да Ви е сладко! :-)




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...