Кокосов крем карамел:


Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5


                                   Необходими продукти:

⬤ яйца - 3 бр. на стайна температура
  • ⬤ прясно мляко - 270 мл
  • ⬤ кафява захар - 12 с.л.
  • ⬤ кокосово масло - 2 с.л.
  • ⬤ кокосово брашно - 30 г
  • ⬤ есенция ром - няколко капки
  • ⬤ ванилия - 1 пакетче (2 г)
  • ⬤ кокосови стърготини - 50 г



                               Начин на приготвяне:

Карамелизираме 5 супени лъжици кафява захар в метален съд с малко сок от лимон на слаб котлон.

Лимонът е за да не стегне бързо карамела.

След това я прехвърляме в купичките за крем карамела. Разбиваме яйцата с останалата захар, добавяме прясното мляко, разтопеното на слаб огън кокосово масло (охладено на стайна температура), кокосовото брашно, есенцията ром и ванилията при непрекъснато бъркане.

След което изсипваме сместа в купичките за крем карамела. Прехвърляме купичките в тава, която пълним с вода, така че да покрие 2/3 от тях.

Печем във фурна на 140 °C за час, час и половина.

На 20 минути добавяме по 3-4 ледчета във водата, за да не стане крем карамела на шупли, ако кипне водата.

Накрая поръсваме с кокосови стърготини.



Да Ви е сладко! :-)

Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...