Класическа баница със сирене:
Необходими продукти:
- ⬤ кори за баница
- ⬤ яйца - 4 бр.
- ⬤ краве сирене - 400 г
- ⬤ кашкавал - 50 г настърган
- ⬤ сода бикарбонат - 1 щипка
- ⬤ кисело мляко - 1 кофичка
- ⬤ олио - 1 к.ч. зехтин
- ⬤ масло - 50 г
Начин на приготвяне:
Разбивам яйцата с киселото мляко (в което съм сложила содата).
Добавям натрошеното сирене, кашкавала и олиото. Разбърквам сместа.
Отварям корите и взимам по две, като сипвам върху горната кора от сместа по цялата кора.
Навивам корите на руло. Така, докато запълня тавата.
С част от сместа заливам отгоре навитата баница.
Пека във фурна с вентилатор на 180 °C.
Когато баницата започне да придобива кафява коричка поставям по цялата й повърхност бучки масло.
Добър апетит! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар