Класическа баница със сирене:


Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10


                                                  Необходими продукти:

  • кори за баница
  •  яйца - 4 бр.
  •  краве сирене - 400 г
  • кашкавал - 50 г настърган
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  •  кисело мляко - 1 кофичка
  •  олио - 1 к.ч. зехтин
  •  масло - 50 г

                                            Начин на приготвяне:

Разбивам яйцата с киселото мляко (в което съм сложила содата).

Добавям натрошеното сирене, кашкавала и олиото. Разбърквам сместа.

Отварям корите и взимам по две, като сипвам върху горната кора от сместа по цялата кора.

Навивам корите на руло. Така, докато запълня тавата.

С част от сместа заливам отгоре навитата баница.

Пека във фурна с вентилатор на 180 °C.

Когато баницата започне да придобива кафява коричка поставям по цялата й повърхност бучки масло.

Добър апетит! :-) 




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...