Телешко рагу с картофи:
- ⬤ телешко месо - 400 г
- ⬤ картофи - 600 г
- ⬤ чесън - две скилидки
- ⬤ лук - 1 бр.
- ⬤ моркови - 2 бр.
- ⬤ типово брашно - 1 с.л.
- ⬤ домати
- ⬤ доматена паста - 2 с.л.
- ⬤ зехтин - 3 с.л.
- ⬤ масло - 20 г
- ⬤ целина
- ⬤ черен пипер
- ⬤ сол - на вкус
- ⬤ вода - 200 мл
За любимото телешко рагу с картофи, се задушават в тенджера на средно слаб котлон нарязаните осолено месо, на ситно - чесън и лук, и морков - на кръгчета, във водата и зехтина.
След това се добавят нарязаните на кубчета картофи. Към края на готвенето се включват настъргания на ренде домат, доматена паста и лъжицата брашно, разтворена в малко бульон от яденето.
Разбърква се до готовност. След добавяне на лъжицата брашно се внимава рагуто да не загори, като се разбърква периодично.
Накрая се изключва котлонът и се добавят маслото, черният пипер, сол на вкус и целина (по избор).
Да ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар