Телешко рагу с картофи:


Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3

                                   Необходими продукти:

  • телешко месо - 400 г
  •  картофи - 600 г
  •  чесън - две скилидки
  •  лук - 1 бр.
  •  моркови - 2 бр.
  •  типово брашно - 1 с.л.
  •  домати
  •  доматена паста - 2 с.л.
  •  зехтин - 3 с.л.
  • ⬤ масло - 20 г
  • ⬤ целина
  •  черен пипер
  •  сол - на вкус
  • ⬤ вода - 200 мл
                                     
                                  Начин на приготвяне:

За любимото телешко рагу с картофи, се задушават в тенджера на средно слаб котлон нарязаните осолено месо, на ситно - чесън и лук, и морков - на кръгчета, във водата и зехтина.

След това се добавят нарязаните на кубчета картофи. Към края на готвенето се включват настъргания на ренде домат, доматена паста и лъжицата брашно, разтворена в малко бульон от яденето.

Разбърква се до готовност. След добавяне на лъжицата брашно се внимава рагуто да не загори, като се разбърква периодично.

Накрая се изключва котлонът и се добавят маслото, черният пипер, сол на вкус и целина (по избор).

Да ви е сладко! :-)




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...