Панирани скариди в кокос:



Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1


                        Необходими продукти:


⬤   скариди - 5 бр, едри
  •   кокосово брашно
  • ⬤  чесън на прах
  •   черен пипер
  •   зехтин
  • ⬤  яйце - 1 бр.
  • ⬤  сол


  

                   Начин на приготвяне:

Измиваме и обелваме скаридите, след което ги осоляваме (може да се оставят главите, по желание). Разбиваме яйцето в купа.

В чиния изсипваме кокосово брашно, което смесваме с чесъна на прах и черния пипер, и разбъркваме до хомогенна смес.

Всяка скарида овалваме първо в яйцето, а после в кокосовото брашно с подправките.

Ако брашното не е покрило скаридата равномерно, потапяме пак в яйцето и отново в кокосовото брашно с подправките.

Напръскваме панираните скариди от двете страни със зехтин.

Пържим панираните скариди в кокос, в еър фрайър на 170 °C, за около 10 минути до златист загар и при непрекъснато наблюдение!

Да ви е сладко! :-)


Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...