Оризови спагети със свинско:




Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
2



                                   Необходими продукти:


  • оризови спагети - 250 г
  • ⬤ пържоли - 400 г, свински гърди или др.
  • ⬤ сос уорчестър - 1 с.л.
  • ⬤ горчица - 1 ч.л.
  • ⬤ соев сос - 3 с.л.
  • ⬤ соев сос - 3 с.л.
  • ⬤ мед - 1 с.л.
  • ⬤ кимион
  • ⬤ чесън - 2 скилидки, пресовани
  • ⬤ черен пипер
  • ⬤ олио
  • сусам - 1 ч.л.
  • ⬤ лук - 1 глава, кромид
  • ⬤ моркови - 1 бр.
  • ⬤ чери домати - 3 бр, настъргани




                               Начин на приготвяне:

Измиваме свинските пържоли и ги нареждаме в йенски съд. Правим марината от първите три лъжици соев сос, соса Уорчестър, меда, 3 с.л. олио, кимиона, горчицата, черния пипер и чесъна. Разбъркваме до хомогенност и с четка, намазваме пържолите с маринатата от двете страни.

Покриваме маринованите пържоли с капак ги оставяме на хладно в йенския съд, поне за два часа.

Задушаваме нарязаните на ленти пържоли в тава покрита с алуминиево фолио, с малко вода за около 90 минути на 150 градуса, при непрекъснато наблюдение.

В тиган на умерен котлон, запържваме в малко олио настърганата глава кромид лук, настъргания на ренде морков, сусама и настърганите чери домати. Добавяме към тях и месото, като го заливаме с останалите 3 с.л. соев сос и малко вода (или бяло вино). Разбъркваме добре до готовност.

Сварените по инструкциите на пакета оризови спагети, поставяме в чиния, а върху тях готовата месна плънка.

Разбъркваме всичко и поднасяме нудълите топли! Сол не слагаме, защото соевият сос е солен.

Да Ви е сладко! :-)

Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...