Тофу на грил:
"Да ви е сладко с това тофу на грил, идеално за кутия за обяд в офиса!"
Приготвяне
30 мин.Готвене
15 мин.Общо
45 мин.Порции
1 Необходими продукти:
⬤ тофу - 180 г, едно блокче, твърдо
- ⬤ лук - на прах
- ⬤ чесън - на прах
- ⬤ соев сос - 2 с.л.
- ⬤ мед - 1 с.л.
- ⬤ оризов оцет - 1 ч.л.
- ⬤ черен пипер
- ⬤ зехтин - 1 с.л.
- ⬤ сусам - по желание
- ⬤ олио
Начин на приготвяне:
Разрязваме блокчето тофу на две части, надлъжно с остър нож.
Приготвяме марината от соевия сос, чесъна и лука на прах, меда и оризовия оцет (предварително сме разтворили меда в оризовия оцет, на слаб котлон в касерола), зехтина и черния пипер. Накисваме тофуто в маринатата.
След като тофуто попие маринатата, го изпичаме в грил тиган, намазан с олио, на умерен огън до златист загар.
По желание преди печенето на веган сиренето може да поръсим тофуто със сусам.
Да ви е сладко с това тофу на грил, идеално за кутия за обяд в офиса! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар