Печени свински пържоли с винен сос:
- ⬤ чесън - 2 скилидки
- ⬤ магданоз - сух
- ⬤ зехтин
- ⬤ червено вино - 1 ч.ч.
- ⬤ черен пипер
- ⬤ сол
- ЗА СОСА
- ⬤ марината - oстаналата след печенето
- ⬤ масло
- ⬤ брашно - 1 ч.л.
- ⬤ вино - по желание
Измиваме пържолите, осоляваме ги и ги поставяме в купа. Обелваме чесъна от люспите, измиваме го и го пресоваме в подходящ уред. Натриваме свинските пържоли с него.
Добавяме черен пипер, магданоз, вино и зехтин. Оставяме пържолите да се мариноват поне два часа на хладно, покрити с капак.
Преместваме маринованите пържоли с маринатата в тава за печене, покрита с пергаментова хартия. Покриваме тавата отгоре с алуминиево фолио.
Печем в предварително загрята фурна на 180 °C за 15 минути и после намаляваме фурната на 160 °C и печем пържолите още около 1 час при непрекъснато наблюдение.
Накрая махаме алуминиевото фолио и запичаме пържолите до златист загар.
От останалата след печенето на месото марината правим сос в тиган на умерен котлон. Прехвърляме останалата марината в тигана, като я минаваме през цедка (ако е необходимо, добавяме още вино), добавяме брашното, разтворено в малко вода и маслото. Разбъркваме до желаната гъстота.
Поднасяме печени свински пържоли с винен сос топли върху канапе от картофено пюре, като отгоре ги заливаме с винения сос.
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар