Печени свински пържоли с винен сос:



                                    
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
1-2


                                  Необходими продукти:

⬤ свински пържоли - 3 бр.
  • ⬤ чесън - 2 скилидки
  • ⬤ магданоз - сух
  • ⬤ зехтин
  • ⬤ червено вино - 1 ч.ч.
  • ⬤ черен пипер
  • ⬤ сол
  • ЗА СОСА
  • ⬤ марината - oстаналата след печенето
  • ⬤ масло
  • ⬤ брашно - 1 ч.л.
  • ⬤ вино - по желание

   


                               Начин на приготвяне:

Измиваме пържолите, осоляваме ги и ги поставяме в купа. Обелваме чесъна от люспите, измиваме го и го пресоваме в подходящ уред. Натриваме свинските пържоли с него.

Добавяме черен пипер, магданоз, вино и зехтин. Оставяме пържолите да се мариноват поне два часа на хладно, покрити с капак.

Преместваме маринованите пържоли с маринатата в тава за печене, покрита с пергаментова хартия. Покриваме тавата отгоре с алуминиево фолио.

Печем в предварително загрята фурна на 180 °C за 15 минути и после намаляваме фурната на 160 °C и печем пържолите още около 1 час при непрекъснато наблюдение.

Накрая махаме алуминиевото фолио и запичаме пържолите до златист загар.

От останалата след печенето на месото марината правим сос в тиган на умерен котлон. Прехвърляме останалата марината в тигана, като я минаваме през цедка (ако е необходимо, добавяме още вино), добавяме брашното, разтворено в малко вода и маслото. Разбъркваме до желаната гъстота.

Поднасяме печени свински пържоли с винен сос топли върху канапе от картофено пюре, като отгоре ги заливаме с винения сос.

Да Ви е сладко! :-)

 



Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...