Здравословни бисквити с кокос и тахан:
- ⬤ овесени ядки - 50 г
- ⬤ печени бадеми - 50 г
- ⬤ кафява захар - 120 г
- ⬤ яйцa - 2 бр.
- ⬤ кокосово масло - 30 г
- ⬤ краве масло - 30 г
- ⬤ какао - 1 ч.л.
- ⬤ сусамов тахан - 60 г фъстъчен тахан
- ⬤ сода - 1/2 ч.л.
- ⬤ канела
- ⬤ ванилия
- ⬤ натурален шоколад - 40 г
- ⬤ сол - щипка
- ⬤ захарни пръчици - цветни
- ⬤ кокосови стърготини
Разтопяват се на слаб огън кокосовото и кравето масло. Овесените ядки и бадемите се смилат в блендер до фино брашно.
Добавят се към тях содата, щипката сол, канелата, ванилията и какаото.
В друга купа се разбиват захарта и яйцето. Добавят се таханът и охладените на стайна температура масла.
Добавя се и начупеният черен шоколад /ползвах на Милка/. Който обича по-сладко, може да сложи и целия шоколад към яйчено-маслената смес.
Следват сухите съставки, като се бърка постоянно.
От готовата смес ( тестото трябва да е меко) се оформят бисквити.
Пекат се в предварително загрята на 180 °C фурна за 10-12 минути.
Здравословните бисквити се поръсват със захарни пръчици и кокосови стърготини.
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар