Талиатели със скариди и чили сос:


Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1

                                    Необходими продукти:

⬤  талиатели - 4 ролки, малки
⬤  скариди - 7 бр., средно големи
⬤  лук - 1/2 глава, кромид
⬤  чесън - 1 скилидка
⬤  сос - 50 мл, чили
⬤  чедър - 1 лист
⬤  захар - 1 ч.л., кафява
⬤  черен пипер
⬤  зехтин
⬤  сол - на вкус


                                Начин на приготвяне:

Сваряваме талиателите в подсолена вода в касерола.

Паралелно настъргваме лука и скилидката чесън на ренде. Запържваме ги в тиган, където предварително е сгорещен зехтинът.

Добавяме и обелените скариди. След минутка изсипваме и чили соса, захарта и черния пипер. Разбъркваме периодично с дървена лъжица до сгъстяване на чили соса.

Отцеждаме талиателите в гевгир от водата и ги изсипваме в подходяща чиния.

Върху топлите талиатели поставяме чедъра, за да се разтопи добре, а върху него - редуцирания чили сос със скаридите.

Поднасяме талиателите със скариди и чили сос топли, по желание с чаша бяло вино.



Да Ви е сладко! :-)


Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...