Талиатели със скариди и чили сос:
Сваряваме талиателите в подсолена вода в касерола.
Паралелно настъргваме лука и скилидката чесън на ренде. Запържваме ги в тиган, където предварително е сгорещен зехтинът.
Добавяме и обелените скариди. След минутка изсипваме и чили соса, захарта и черния пипер. Разбъркваме периодично с дървена лъжица до сгъстяване на чили соса.
Отцеждаме талиателите в гевгир от водата и ги изсипваме в подходяща чиния.
Върху топлите талиатели поставяме чедъра, за да се разтопи добре, а върху него - редуцирания чили сос със скаридите.
Поднасяме талиателите със скариди и чили сос топли, по желание с чаша бяло вино.
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар