Пилешка кавърма:


                Необходими продукти:


       Пилешко месо - 500 г

        Вода - 380 мл

      ⬤ Доматен сок - 120 мл

       ⬤ Лук - 2 бр., кромид

       ⬤ Чесън - 3 скилидки

       ⬤ Пикантина - 1 пакет, за пилешка кавърма

     ⬤ Бял пипер

        ⬤ Червен пипер

     ⬤ Брашно - 1 с.л.

     ⬤ Чубрица

     ⬤ Сол

     ⬤ Олио

     ⬤ Зехтин


    

                            Начин на приготвяне:


  • Пилешкото месо се измива, осолява и нарязва на малки парчета. След което се поставя в тенджера, в предварително сгорещеното олио, заедно с нарязания на дребно лук и чесън.
    1. Разбърква се и се добавя 1 кафена чашка, топла вода. Поставя се капака на тенджерата и се задушава всичко за 10 минути, като периодично се разбърква.
    2. Съдържанието на пакета Пикантина (Picantina) за пилешка кавърма, се залива с 380 мл студена вода, добавя се и доматения сок. Разбърква се добре и се прибавя към месото, лука и чесъна. 
    3. След като заври ястието, се готви на тих огън още около 20 минути или до омeкване на лука и чесъна. 
    4. Накрая се добавят разтворената в малко вода, супена лъжица брашно, червения пипер, белия пипер, чубрицата и малко зехтин. Така кавърмата ври още около 5 минути. Ако е прекалено гъста се добавя малко вода и обратното (брашно).
    5. При нужда, се добавя още сол.

    По желание може да се поднесе с гарнитура от картофено пюре или варен ориз.

    Да ви е сладко!


    Няма коментари:

      Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...