Енчиладас с гауда, пилешко и моцарела:


                    "Да се пренесем за миг в Мексико, с тази енчиладас"!


                                Необходими продукти:

      ● Тортила - 1 бр

       ● Пилешко бутче - 1 бр

       ● Гауда - 2 листа

        Моцарела - 50 г

        Лук - 1 бр, кромид

        Чесън на прах

        Черен пипер

       ● Кетчуп - 4 с.л.

       ● Босилек - пресен

       ● Зехтин

       ● Сол


        ГАРНИТУРА:

       ● Пържени картофи

              


                        Начин на приготвяне:

       Обелваме, измиваме и настъргваме лука. Освобождаваме пилешкото бутче от кожата и кокалите, след което го нарязваме на парчета и го осоляваме. Загряваме зехтина в тиган, на слаб огън и запържваме лука и пилешкото месо, заедно с три лъжици кетчуп и подправките (без босилека), до готовност на месото. Ако е необходимо, добавяме и малко вода.

      Взимаме тортила и поставяме двете парчета гауда, върху нея. След, което разстиламе овкусеното, пилешко месо, върху гаудата. Завиваме тортилата. Отгоре я намазваме с четвъртата лъжица кетчуп и поставяме, нарязаната на парчета моцарела. Поръсваме с босилек. Запичаме на 180 градуса, в малка фурничка до разтичане на моцарелата.

           Поднасяме енчиладас топла, с гарнитура от пържени картофи!

           Да Ви е сладко!






Няма коментари:

  Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...