Паста с панирани скариди и сос Холандез:


"Получи се една наистина, много добра паста!"

                                                                   
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3


                        Необходими продукти:

    • паста - 200 грама спагети (Barilla)
    • скариди - около 600 г
  •           ЗА ПАНИРОВКАТА НА СКАРИДИТЕ
    • прясно мляко - 100 мл
    • оризово брашно - 60 г
    • яйца - 1 брой
    • сол
  •           ЗА ОВАЛВАНЕ НА СКАРИДИТЕ
    • оризово брашно - 30 г
    • черен пипер
    • сол
    • олио - за пържене
  •           ПРОДУКТИ ЗА СОСА ХОЛАНДЕЗ
    • жълтъци - 2 бр.
    • масло - 80 г
    • бяло вино - 2 с.л.
    • куркума
    • черен пипер
    • лимонов сок
    • сол



                                 Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме морските дарове.

Приготвяме панировка от оризовото брашно, прясното мляко, яйцето и сол на вкус.

Овалваме скаридите преди да ги изпържим в сухите съставки от оризово брашно, черен пипер и сол, а после и в панировката. Пържим до златист цвят.

За соса Холандез разбиваме жълтъците на водна баня. На слаб огън при непрекъснато бъркане на жълтъците се добавят маслото, бялото вино, сока от лимон и подправките, за да не се пресекат жълтъците.

Пастата сваряваме във вряща, подсолена вода за около 20 минути. След като се свари я отцеждаме.

Поднасяме пастата с панираните скариди и готовия сос Холандез.

Пастата с панирани скариди и сос Холандез е много вкусна!

Да Ви е сладко!



Няма коментари:

  Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...