Спаначена салата с панирани сиренца и балсамова редукция
- бейби спанак - 70 г
- сирене - 100 г
- яйца - 1 бр.
- орехи - 20 г, печени
- царевица - 40 г, варена
- хляб - 1 филия, от багета
- галета - за овалване
- балсамова редукция - с портокал
- зехтин
- сол
- чери домати - по желание
Измиваме бейби спанака и го накъсваме, ако е необходимо с ръце.
Поставяме го в подходяща чиния. Нарязваме сиренето на кубчета, овалваме всяко кубче, първо, в галета, после в разбитото яйце и накрая отново в галета.
Пържим сиренцата (в случая в еър фрайър), но може и в тиган с мазнина до златист цвят.
След което ги поставяме върху бейби спанака заедно с орехите (начупени на малки парчета), царевицата и крутоните (които сме направили предварително, като сме нарязали филията хляб на малки парчета, овкусили сме ги със зехтин, сол и сме ги изпекли във фурна).
Подправяме спаначената салата със зехтин, сол и балсамова редукция с портокал.
По желание може да добавите и чери домати.
Да Ви е сладко с тази вкусна спаначена салата, с панирани сиренца и балсамова редукция!
Няма коментари:
Публикуване на коментар