Шкембе чорба с кладница:

        "Често наричат тази супа, Фалшива шкембе чорба!"

       Необходими продукти:

  •     Кладница - 300 г
  •     Прясно мляко - 300 мл
  •     Вода - 1,5 л
  •     Масло - 40 г, краве
  •     Олио
  •     Зехтин - 1 с.л.
  •     Брашно - 2 с.л.
  •     Червен пипер - 1 с.л.
  •     Черен пипер
  •     Телешки бульон - 100 мл
  •     Чесън
  •     Оцет
  •     Лют червен пипер - сушен
  •     Сол
            По желание:
  •     Мащерка
  •     Риган
        Начин на приготвяне:

    Първо кипваме водата в тенджера. В нея добавяме измитата и нарязана на малки парчета кладница. Така ври около 20 минути. 

  В касерола загряваме олиото, зехтина и маслото. Чрез постоянно разбъркване, добавяме към тях брашното, червения, черния пипер и солта, като разбъркваме всичко около 2-3 минути. Сваляме от котлона и добавяме получената смес в тенджерата при кладницата.

 След което включваме прясното мляко и телешкия бульон (със стайна температура). Щом чорбата кипне отново, изключваме котлона. Счукваме чесъна в хаванче и го прехвърляме с малко оцет в подходяща посуда. 

    Поднасяме готовата шкембе чорба с гъба кладница в купа, като добавяме в нея чесън и оцет на вкус. Отгоре поръсваме с чили.

    Да Ви е сладко!








Няма коментари:

  Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...