Чийз сладкиш с бадемово брашно и ягоди

    
                        "Струва си да опитате тази рецепта!"



          Необходими продукти:


    • обикновени бисквити - 120 г
    • бадемово брашно - 20 г
    • краве масло - 60 г
    • маскарпоне - 120 г
    • течна сметана - 130 мл, сладкарска
    • пудра захар - 120 г
    • желатин - 1 пакетче
    • есенция ром
    • ягоди
    • кафява захар


     Начин на приготвяне:

Първо начупваме и смиламе обикновени бисквити, до фино брашно в чопър.

Прехвърляме в купа, като добавяме бадемовото брашно и разтопеното масло.

Разбъркваме всичко до хомогенност. След което поставяме чрез притискане във форма за торта (диаметър 20 см), запълвайки равномерно дъното.

Така приготвяме основата за чийз сладкиша. Желатина поставяме първо в 60 мл, студена вода. След като набъбне, го разтапяме на водна баня.

Щом стане със стайна температура го смесваме с маскарпонето, течната сметана, пудрата захар и есенцията ром в купа.

Разбъркваме до хомогенност сместа, след което я изливаме върху бисквитената основа на нашия сладкиш.

Покриваме с прозрачно фолио и поставяме в хладилник, докато стегне добре. Щом е готов сладкиша с бисквити, го разрязваме на парчета, като върху всяко поставяме ягода поръсена с кафява захар.

Да Ви е сладко!






 

Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...