Карамелизирани пилешки хапки:
- пилешко филе - 650 г
- яйца - 2 бр.
- царевично брашно - 7 - 8 с.л.
- хрупкава панировка - 12 - 13 с.л.
- сусам - 4 с.л.
- соев сос - 1/3 ч.ч.
- кафява захар - 1/4 ч.ч. мед
- чесън - 2 скилидки
- барбекю сос - 3 с.л.
- кетчуп - 3 с.л.
- зехтин - 3 с.л.
- черен пипер
- сол
Първо, измиваме и осоляваме пилешкото филе. След което го нарязваме на хапки и го поръсваме с черен пипер.
Разбиваме яйцата в купа. В отделни купи слагаме брашното и панировката.
Първо, овалваме хапката в брашно, след това в яйце и накрая в хрупкавата панировка, която сме смесили със сусама. Редуваме суха, мокра ръка.
Редим панираните хапки върху тава за печене, покрита с пергаментова хартия, и печем в предварително загрята фурна до 180 °C до златист загар (около 20 минути).
Смесваме в тиган на средно силен огън соевия сос, захарта/меда, соса барбекю, кетчупа, пресованите скилидки чесън и зехтина.
Бъркаме, докато консистенцията леко се сгъсти и захарта се разтопи (3-5 минути).
След което потапяме пилешките хапки в соса, така че да ги покрие целите.
Поднасяме карамелизираните пилешки хапки с подходяща гарнитура.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар