Карамелизирани пилешки хапки:



"Карамелизирани пилешки хапки - поднесете с гарнитура по избор!"

Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3


                                Необходими продукти:

    • пилешко филе - 650 г
    • яйца - 2 бр.
    • царевично брашно - 7 - 8 с.л.
    • хрупкава панировка - 12 - 13 с.л.
    • сусам - 4 с.л.
    • соев сос - 1/3 ч.ч.
    • кафява захар - 1/4 ч.ч. мед
    • чесън - 2 скилидки
    • барбекю сос - 3 с.л.
    • кетчуп - 3 с.л.
    • зехтин - 3 с.л.
    • черен пипер
    • сол




                              Начин на приготвяне:

Първо, измиваме и осоляваме пилешкото филе. След което го нарязваме на хапки и го поръсваме с черен пипер.

Разбиваме яйцата в купа. В отделни купи слагаме брашното и панировката.

Първо, овалваме хапката в брашно, след това в яйце и накрая в хрупкавата панировка, която сме смесили със сусама. Редуваме суха, мокра ръка.

Редим панираните хапки върху тава за печене, покрита с пергаментова хартия, и печем в предварително загрята фурна до 180 °C до златист загар (около 20 минути).

Смесваме в тиган на средно силен огън соевия сос, захарта/меда, соса барбекю, кетчупа, пресованите скилидки чесън и зехтина.

Бъркаме, докато консистенцията леко се сгъсти и захарта се разтопи (3-5 минути).

След което потапяме пилешките хапки в соса, така че да ги покрие целите.

Поднасяме карамелизираните пилешки хапки с подходяща гарнитура.

Да Ви е сладко!







Няма коментари:

  Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...