Стампот с грах и моркови:


"Стампот с грах и моркови - вкусно предястие за всяка трапеза!"

Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

                                Необходими продукти:

    • картофи - 9 бр. малки
    • грах - 1/2 ч.ч. замразен
    • моркови - 2 бр.
    • лук - 1 бр. кромид
    • масло - 50 г
    • сметана - 70 мл
    • бял пипер
    • розмарин
    • кориандър
    • магданоз
    • чесън - на прах
    • сол
    • олио
    • шунка

                              Начин на приготвяне:

Първо, измиваме и изпичаме с кората картофите във фурна.

Докато се пекат картофите, задушаваме в тиган с малко вода и олио настърганата глава кромид лук, нарязаните на дребно моркови, граха и подправките, докато омекнат морковите и изври водата.

След като се изпекат картофите ги обелваме и намачкваме, до пюре с подходящ уред в купа.

Добавяме затоплената сметана, маслото и малко сол, като разбъркваме до хомогенност стампота. Накрая включваме и задушените зеленчуци, като разбъркваме добре.

Поднасяме стампота топъл, с резени шунка.

Да ви е сладко!



Няма коментари:

  Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...