Сьомга на скара с бяло вино:
Приготвяне15 мин.Готвене10 мин.Общо25 мин.Порции1
Приготвяне
15 мин.Готвене
10 мин.Общо
25 мин.Порции
1
Продукти:
● сьомга - 300 г, филе
● соев сос - 1 с.л.
● чесън - 1 скилидка
● бяло вино - 1 с.л.
● сол
● бял пипер
● зехтин - 1 с.л.
● сок - от лимон
Начин на приготвяне:
Първо измиваме с вода филето от сьомга, след което го подсушаваме с кухненска хартия и леко осоляваме.
Смесваме соевия сос, зехтина, бялото вино, белия пипер и пресованата с преса скилидка чесън.
С готовата марината намазваме с четка рибата от двете страни. Поставяме маринованата сьомга в купа, покрита с прозрачно фолио. Преместваме да постои поне за час в хладилник, за да попие добре маринатата.
Печем сьомгата на скара Tefal, програма за риба.
Поднасяме сьомгата на скара с бяло вино топла залята с малко сок от лимон, по желание може и със сос Холандез и гарнитура картофи соте с масло.
Да Ви е сладко!
Първо измиваме с вода филето от сьомга, след което го подсушаваме с кухненска хартия и леко осоляваме.
Смесваме соевия сос, зехтина, бялото вино, белия пипер и пресованата с преса скилидка чесън.
С готовата марината намазваме с четка рибата от двете страни. Поставяме маринованата сьомга в купа, покрита с прозрачно фолио. Преместваме да постои поне за час в хладилник, за да попие добре маринатата.
Печем сьомгата на скара Tefal, програма за риба.
Поднасяме сьомгата на скара с бяло вино топла залята с малко сок от лимон, по желание може и със сос Холандез и гарнитура картофи соте с масло.



Няма коментари:
Публикуване на коментар