Сьомга на скара с бяло вино:



Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1


                                   Продукти:


● сьомга - 300 г, филе
● соев сос - 1 с.л.
● чесън - 1 скилидка
● бяло вино - 1 с.л.
● сол
● бял пипер
● зехтин - 1 с.л.
● сок - от лимон




                                   Начин на приготвяне:


Първо измиваме с вода филето от сьомга, след което го подсушаваме с кухненска хартия и леко осоляваме.

Смесваме соевия сос, зехтина, бялото вино, белия пипер и пресованата с преса скилидка чесън.

С готовата марината намазваме с четка рибата от двете страни. Поставяме маринованата сьомга в купа, покрита с прозрачно фолио. Преместваме да постои поне за час в хладилник, за да попие добре маринатата.

Печем сьомгата на скара Tefal, програма за риба.

Поднасяме сьомгата на скара с бяло вино топла залята с малко сок от лимон, по желание може и със сос Холандез и гарнитура картофи соте с масло.

Да Ви е сладко!



Няма коментари:

  Бухти с брашно от кафяв ориз: Приготвяне 15 мин. Готвене 20 мин. Общо 35 мин. Порции 2 Необходими продукти: ● яйца  - 2 бр, М размер ● ори...