САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И БАЛСАМОВА РЕДУКЦИЯ:
Необходими продукти:
⬤ Айсберг
⬤ Скариди - 200 г, готови бланширани
⬤ Крема сирене - 1 с.л., протеиново
⬤ Балсамова редукция - с боровинки
⬤ Чушка - 1 бр. печена, червена и обелена
⬤ Черен пипер
⬤ Подправка за риба
⬤ Зехтин
⬤ Лимон - изцеден сок
⬤ Сол
⬤ Киноа - 40-50 г
Начин на приготвяне:
Измиваме и накъсваме айсберга в подходяща за салата чиния.
Измиваме киноата и я сваряваме в касерола, в съотношение 1:3 киноа към вода.
Още топлата, сварена кионоа смесваме с крема сиренето, малко сол и една супена лъжица зехтин. Разбъркваме до хомогенна смес и поставяме така овкусената киноа, върху айсберга.
Нарязвяме с нож на ленти печената, червена чушка и я поставяме върху киноата.
Почистваме от главите, люспите, опашките бланшираните скариди и ги поставяме, най-отгоре върху салатата. Поръсваме с черен пипер и подправка за риба.
Накрая заливаме салатата с изцеден сок от лимон, балсамова редукция с боровинки и по желание с още зехтин.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар