САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И БАЛСАМОВА РЕДУКЦИЯ:


Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1

                              Необходими продукти:

⬤ Айсберг

⬤ Скариди - 200 г, готови бланширани

⬤ Крема сирене - 1 с.л., протеиново

⬤ Балсамова редукция - с боровинки

⬤ Чушка -  1 бр. печена, червена и обелена

⬤ Черен пипер

⬤ Подправка за риба

⬤ Зехтин

⬤ Лимон - изцеден сок

⬤ Сол

⬤ Киноа - 40-50 г



                                  Начин на приготвяне:


    Измиваме и накъсваме айсберга в подходяща за салата чиния.

     Измиваме киноата и я сваряваме в касерола, в съотношение 1:3 киноа към вода.

      Още топлата, сварена кионоа смесваме с крема сиренето, малко сол и една супена лъжица зехтин. Разбъркваме до хомогенна смес и поставяме така овкусената киноа, върху айсберга.

        Нарязвяме с нож на ленти печената, червена чушка и я поставяме върху киноата.

        Почистваме от главите, люспите, опашките бланшираните скариди и ги поставяме, най-отгоре върху салатата. Поръсваме с черен пипер и подправка за риба.

         Накрая заливаме салатата с изцеден сок от лимон, балсамова редукция с боровинки и по желание с още зехтин.

            Да ви е сладко!




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...