Сладкиш със заквасена сметана и течен шоколад:



 

Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

                                   Необходими продукти:


 брашно - 250 г

  •  заквасена сметана - 200 г
  •  краве масло - 100 г, меко
  •  прясно мляко - 150 мл, 3.6 %
  •  яйца - 2 бр.
  •  кафява захар - 100 г
  •  течен шоколад - 50 г
  •  бакпулвер - 1 бр.
  •  какао - 40 г
  • ⬤ ванилия - няколко капки, есенция
  •  ром - няколко капки, есенция
  •  сол - щипка
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  •  прясно мляко - 1 с.л.
  •  бял шоколад - 50 г



                               Начин на приготвяне: 

Първо, разбиваме яйцата с кафявата захар.

Към тях добавяме заквасената сметана и мекото масло, предварително смесено с течния шоколад, като разбъркваме добре до хомогенна смес.

Включваме и прясното мляко с есенциите при непрекъснато бъркане.

Следват какаото и пресятото брашно с добавените в него бакпулвер и щипка сол.

Разбъркване добре и изсипваме тестото във форма за печене (диаметър 26 сантиметра), чието дъно е покрито с пергаментова хартия.

Печем сладкиша в предварително загрята фурна до 180 °C до готовност (20-30 минути) до суха дървена клечка.

Заливаме изстиналия шоколадовия сладкиш с глазура от разтопения на водна баня бял шоколад, смесен със супената лъжица прясно мляко (ползвах шприц).

За финал разрязваме сладкиша със заквасена сметана и течен шоколад на парчета. 

Да Ви е сладко!



Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...