Козунак без захар:




Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

                                 Необходими продукти:

  •  брашно - 600 г, за козунак
  •  яйца - 3 бр
  •  краве масло - 70 г, меко
  •  олио - 20 мл
  •  фурми - няколко броя, нарязани
  •  стевия - 4 с.л.
  •  прясно мляко - 200 мл, топло
  •  мая - 1 пакетче (11 г)
  •  сусам - за поръсване
  •  бадеми - за поръсване
  •  ром - няколко капки, есенция
  •  ванилия - няколко капки, есенция
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  •  жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.




 

                                  Начин на приготвяне: 


Замесваме тестото за козунака в хлебопекарната на програмата за месене на тесто, като първо слагаме мокрите съставки, а накрая сухите сътставки.

В брашното правим кладенче и поставяме маята (програмата включва и втасване, като всичко продължава около час и половина).

След като тестото е готово, го оформяме в желаната форма (плетен козунак, усукан или др.) и го оставяме във форма за печене, чието дъно е покрито с пергаментова хартия, да втасва отново на топло (покриваме го с кърпа, докато втасва).

Щом втаса, го намазваме със смесения жълтък с млякото (на стайна температура) и поръсваме със сусам и бадеми. Печем козунака в предварително загрята фурна до 170 градуса, до суха клечка и приятен загар.

Да Ви е сладко!




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...