Пица с ементал и сушен лук:





 

Приготвяне 
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3


                                    Необходими продукти:


 тесто - 400 г, замразено

  •  шунка - 200 г
  •  ементал - 100 г
  •  сушен лук - 5 г
  •  доматена паста - 5 с.л.
  •  зехтин
  •  чубрица
  •  бял пипер
  • ⬤ чесън на прах



                               Начин на приготвяне: 

Първо размразяваме тестото и след това го поставяме върху тава за печене, покрита с пергаментова хартия.

Мажем отгоре тестото с доматената паста, после поставяме шунката, като предварително я накъсваме на малки парчета, върху шунката поставяме ементала - също накъсан на парчета.

Накрая поръсваме със сушен лук, чубрица, чесън на прах, бял пипер и заливаме със зехтин.

Печем пицата във фурна на 170 градуса, до готовност (около 15-20 минути).

Разрязваме на парчета и поднасяме топла със сосове по желание.

Да ви е сладко!




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...