Ципура на фурна с чесън и подправки:
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.Общо
50 мин.Порции
2
Необходими продукти:
- ⬤ ципури - 3 бр.
- ⬤ скилидки чесън - 4 бр.
- ⬤ лимони - сокът от 1/2 лайм
- ⬤ зехтин - 70 мл
- ⬤ магданоз
- ⬤ мащерка
- ⬤ червен пипер
- ⬤ черен пипер
- ⬤ сол
- ЗА ГАРНИТУРА
- ⬤ картофи - 6 бр.
- ⬤ прясно мляко - 100 мл
- ⬤ масло - 50 г
Начин на приготвяне:
Ципурата се измива и почиства. Перките се изрязват.
Всички продукти (без тези за гарнитурата) се пасират в чопър.
Рибата се слага в тава върху пергаментова хартия и се пълни с получената смес.
Пече се в предварително загрята до 200 °C фурна с вентилатор около 20 минути.
За да приготвим гарнитурата, изпичаме картофите цели за един час (правя това в малка фурничка).
Обелваме ги, пресоваме ги и овкусяваме с прясното мляко, маслото и сол на вкус (пресоваме, докато попият маслото и млякото).
Добър апетит с тази ципура на фурна с чесън и подправки!
Няма коментари:
Публикуване на коментар