Ципура на фурна с чесън и подправки:



 

 Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

                                   

                       Необходими продукти:


  •  ципури - 3 бр.
  •  скилидки чесън - 4 бр.
  •  лимони - сокът от 1/2 лайм
  •  зехтин - 70 мл
  •  магданоз
  •  мащерка
  •  червен пипер
  •  черен пипер
  •  сол
  • ЗА ГАРНИТУРА

  •  картофи - 6 бр.
  •  прясно мляко - 100 мл
  •  масло - 50 г


                              Начин на приготвяне: 


Ципурата се измива и почиства. Перките се изрязват.

Всички продукти (без тези за гарнитурата) се пасират в чопър.

Рибата се слага в тава върху пергаментова хартия и се пълни с получената смес.

Пече се в предварително загрята до 200 °C фурна с вентилатор около 20 минути.

За да приготвим гарнитурата, изпичаме картофите цели за един час (правя това в малка фурничка).

Обелваме ги, пресоваме ги и овкусяваме с прясното мляко, маслото и сол на вкус (пресоваме, докато попият маслото и млякото).

Добър апетит с тази ципура на фурна с чесън и подправки!


Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...