Кокосови гофрети с бадеми:
Приготвяне
15 мин.Готвене
30 мин.Общо
45 мин.Порции
4
Необходими продукти:
- ⬤ оризово брашно - 100 грама
- ⬤ овесени ядки - 80 грама
- ⬤ яйца - 2 бр.
- ⬤ бадеми - 20 г
- ⬤ кокосово мляко - 1 ч.ч. Фибела
- ⬤ масло - 2 с.л.
- ⬤ кокосово масло - 1 с.л.
- ⬤ канела
- ⬤ ванилия
- ⬤ сол - щипка
- ⬤ сода бикарбонат - 1/3 ч.л.
- ⬤ кафява захар - 1 с.л.
- ⬤ олио - за намазване на уреда
Разбиваме яйцата с кафявата захар. Добавяме кокосовото мляко.
Към получената смес включваме брашната (смиламе овесените ядки и бадемите на фино брашно в чопър) със содата бикарбонат, канелата, ванилията и щипката сол.
Разтопяваме маслата и добавяме и тях. Разбъркваме добре. Трябва да се получи смес подобна на тази за кекс.
Загряваме уреда за печене на гофрети и изпичаме гофрети, като предварително намазваме формите на уреда с мазнина. Поднасяме топли с мед.
Кокосовите гофрети с бадеми са готови.
Няма коментари:
Публикуване на коментар