Кокосови гофрети с бадеми:


 

Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

                                   

                       Необходими продукти: 


  • ⬤ оризово брашно - 100 грама
  • ⬤ овесени ядки - 80 грама
  • ⬤ яйца - 2 бр.
  • ⬤ бадеми - 20 г
  • ⬤ кокосово мляко - 1 ч.ч. Фибела
  • ⬤ масло - 2 с.л.
  • ⬤ кокосово масло - 1 с.л.
  • ⬤ канела
  • ⬤ ванилия
  • ⬤ сол - щипка
  • ⬤ сода бикарбонат - 1/3 ч.л.
  • ⬤ кафява захар - 1 с.л.
  • ⬤ олио - за намазване на уреда

  •                                   Начин на приготвяне: 

Разбиваме яйцата с кафявата захар. Добавяме кокосовото мляко.

Към получената смес включваме брашната (смиламе овесените ядки и бадемите на фино брашно в чопър) със содата бикарбонат, канелата, ванилията и щипката сол.

Разтопяваме маслата и добавяме и тях. Разбъркваме добре. Трябва да се получи смес подобна на тази за кекс.

Загряваме уреда за печене на гофрети и изпичаме гофрети, като предварително намазваме формите на уреда с мазнина. Поднасяме топли с мед.

Кокосовите гофрети с бадеми са готови.





Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...