БРАУНИ БЕЗ ЗАХАР:


Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

                       Необходими продукти:

 яйца - 3 бр.
 шоколад - 50 г, натурален без захар
 сок от агаве - 100 мл
 кокосово масло - 70 г
 кокосово брашно - 30 г,
 ябълково брашно - 20 г
 ленено брашно - 25 г
⬤ какао - 2 с.л.
 сода бикарбонат - 1/3 ч.л.
 ванилова есенция - няколко капки
 ромова есенция - няколко капки
 кокосови стърготини - за поръсване

ЗА ГЛАЗУРАТА

 сок от агаве - 3 с.л.
 кокосово масло - 2 с.л.
 какао - 2 с.л.
 прясно мляко - 2 с.л.



                                 
                      Начин на приготвяне:  

Разбиваме яйцата с агавето и есенциите от ванилия и ром.

Кокосовото масло и начупения на парчета шоколад, разтопяваме на водна баня.

След като се охладят до стайна температура, ги включваме в яйчената смес.

Следват брашната, какаото и содата бикарбонат, които добавяме при непрекъснато бъркане.

Печем браунито в предварително загрята до 180 °C фурна, за 15-20 минути до готовност.

С дървена клечка проверяваме, дали е изпечен сладкишът (не бива да полепва тесто по нея, като надупчим).

Приготвяме глазура от разтопеното кокосово масло, какаото, прясното мляко и агавето.

Щом изстине готовото брауни, го нарязваме на парчета и поливаме с шоколадовата глазура.

Накрая поръсваме шоколадовия сладкиш, с кокосови стърготини.

Да Ви е сладко с моето брауни без захар!






Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...