СПАНАЧЕНА САЛАТА С ПАНИРАНИ СКАРИДИ:




                               Необходими продукти:

⬤ Спанак - 50 г

⬤ Рукола - 10 г

⬤ Скариди - 5 бр, кралски


ЗА ПАНИРОВКАТА НА СКАРИДИТЕ:


⬤ Кокосово брашно 

 Чесън на прах

  • ⬤  Черен пипер
  • ⬤  Зехтин
  • ⬤  Яйце - 1 бр.
  • ⬤  Сол

ЗА ДРЕСИНГА:

  • ⬤ лимон - 1/2 бр., сок
  • ⬤ горчица - 1 ч.л.
  • ⬤ мед - 1 ч.л.
  • ⬤ зехтин
  •  черен пипер
  •  сол



    
                              Начин на приготвяне:  

    Първо измиваме руколата и спанака, след което накъсваме спанака и го поставяме заедно с руколата в подходяща чиния.

   Почистваме, измиваме и панираме скаридите, като в чиния изсипваме кокосово брашно, след което го смесваме с чесъна на прах и черния пипер. Разбъркваме съставките за панировката, до хомогенна смес.

     Всяка скарида овалваме първо в яйцето, а после в панировката, като накрая я напръскваме леко със зехтин.

    Пържим скаридите в еър фрайър на 170 °C, за около 10 минути, до златист загар и при непрекъснато наблюдение!

      Готовите скариди поставяме, върху спанака и руколата, в чинията.

    Приготвяме дресинга за салата, като смесваме лимоновия сок, горчицата, зехтина, меда, черния пипер и малко сол, разбърквайки ги до хомогенна смес.

      Накрая заливаме салатата с дресинга.

      Да ви е сладко!






 

Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...