СПАНАЧЕНА САЛАТА С ПАНИРАНИ СКАРИДИ:
Необходими продукти:
⬤ Спанак - 50 г
⬤ Рукола - 10 г
⬤ Скариди - 5 бр, кралски
ЗА ПАНИРОВКАТА НА СКАРИДИТЕ:
⬤ Кокосово брашно
⬤ Чесън на прах
- ⬤ Черен пипер
- ⬤ Зехтин
- ⬤ Яйце - 1 бр.
- ⬤ Сол
ЗА ДРЕСИНГА:
- ⬤ лимон - 1/2 бр., сок
- ⬤ горчица - 1 ч.л.
- ⬤ мед - 1 ч.л.
- ⬤ зехтин
- ⬤ черен пипер
- ⬤ сол
Начин на приготвяне:
Първо измиваме руколата и спанака, след което накъсваме спанака и го поставяме заедно с руколата в подходяща чиния.
Почистваме, измиваме и панираме скаридите, като в чиния изсипваме кокосово брашно, след което го смесваме с чесъна на прах и черния пипер. Разбъркваме съставките за панировката, до хомогенна смес.
Всяка скарида овалваме първо в яйцето, а после в панировката, като накрая я напръскваме леко със зехтин.
Пържим скаридите в еър фрайър на 170 °C, за около 10 минути, до златист загар и при непрекъснато наблюдение!
Готовите скариди поставяме, върху спанака и руколата, в чинията.
Приготвяме дресинга за салата, като смесваме лимоновия сок, горчицата, зехтина, меда, черния пипер и малко сол, разбърквайки ги до хомогенна смес.
Накрая заливаме салатата с дресинга.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар