Безглутенова плодова торта без печене:



 
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

                                           Необходими продукти:

 

ЗА КРЕМА 

 маскарпоне - 500 г 

 банани - 200 г 

 кафява захар - 200 г 

 нишесте - 4 с.л., ванилия 

 яйца - 3 бр 


ЗА ТРОХИТЕ

 кокосово брашно - 250 г 

 масло - 100 г, меко 

 кафява захар - 100 г



                               

                      Начин на приготвяне: 


Първо разбиваме яйцата с кафявата захар в подходяща купа. 

Нишестето разтваряме в малко вода, за да не стане на бучки и го включваме в яйчената смес. Бананите пасираме в чопър и добавяме и тях към по-горе споменатите съставки. Накрая слагаме и маскарпонето. 

Преместваме всичко в тенджера на слаб огън и бъркаме с дървена шпатула докато кремът се сгъсти и стане на гладка гъста каша (ако маскарпонето не се разтвори, пасираме сместа за крема преди цялата процедура). 

След като кремът е готов, го оставяме да изстива. През това време изпичаме трохите в тиган покрит с пергаментова хартия. Смесваме съставките за трохите, като ги намачкваме с ръка и печем на порции. Щом са готови оставяме да изстинат и те. 

Накрая сглобяваме тортата, като във форма за торта, чието дъно покриваме с пергаментова хартия (в случая диаметър 20 см), редим ред трохи, ред крем, ред трохи, ред крем и завършваме с ред трохи. 

Покриваме плодовата торта с фолио и оставяме да престои за една нощ в хладилник. Украсата е по желание. 

Да ви е сладко!




                    


          

 

Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...