Безглутенова плодова торта без печене:
Необходими продукти:
ЗА КРЕМА
⬤ маскарпоне - 500 г
⬤ банани - 200 г
⬤ кафява захар - 200 г
⬤ нишесте - 4 с.л., ванилия
⬤ яйца - 3 бр
ЗА ТРОХИТЕ
⬤ кокосово брашно - 250 г
⬤ масло - 100 г, меко
⬤ кафява захар - 100 г
Начин на приготвяне:
Първо разбиваме яйцата с кафявата захар в подходяща купа.
Нишестето разтваряме в малко вода, за да не стане на бучки и го включваме в яйчената смес. Бананите пасираме в чопър и добавяме и тях към по-горе споменатите съставки. Накрая слагаме и маскарпонето.
Преместваме всичко в тенджера на слаб огън и бъркаме с дървена шпатула докато кремът се сгъсти и стане на гладка гъста каша (ако маскарпонето не се разтвори, пасираме сместа за крема преди цялата процедура).
След като кремът е готов, го оставяме да изстива. През това време изпичаме трохите в тиган покрит с пергаментова хартия. Смесваме съставките за трохите, като ги намачкваме с ръка и печем на порции. Щом са готови оставяме да изстинат и те.
Накрая сглобяваме тортата, като във форма за торта, чието дъно покриваме с пергаментова хартия (в случая диаметър 20 см), редим ред трохи, ред крем, ред трохи, ред крем и завършваме с ред трохи.
Покриваме плодовата торта с фолио и оставяме да престои за една нощ в хладилник. Украсата е по желание.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар