Палачинки с ябълково брашно и агаве:
Необходими продукти:
⬤ яйца - 2 бр.
⬤ прясно мляко - 1 ч.ч.
⬤ брашно - 60 г
⬤ ябълково брашно - 40 г
⬤ овесени ядки - 30 г
⬤ ванилия - няколко капки, есенция
⬤ агаве - 1 с.л., био сироп
⬤ сол - 1 щ.
⬤ олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с прясното мляко и сиропа от агаве.
Овесените ядки смиламе до фино брашно в чопър. Добавяме ги заедно с ябълковото и бялото брашно към яйчената смес, при непрекъснато бъркане.
Сипваме солта и ванилията.
Получава се малко по-гъсто тесто, от това за традиционните палачинки.
Пържим американските палачинки в тиган, с малко олио на средно слаб огън.
Поднасяме топли със сироп от агаве.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар