Палачинки с ябълково брашно и агаве:



 

Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3


                                    Необходими продукти:

 яйца - 2 бр.

 прясно мляко - 1 ч.ч. 

 брашно - 60 г 

 ябълково брашно - 40 г 

 овесени ядки - 30 г 

 ванилия - няколко капки, есенция

 агаве - 1 с.л., био сироп

 сол - 1 щ. 

 олио - за пържене


                                Начин на приготвяне: 


Разбиваме яйцата с прясното мляко и сиропа от агаве.

Овесените ядки смиламе до фино брашно в чопър. Добавяме ги заедно с ябълковото и бялото брашно към яйчената смес, при непрекъснато бъркане. 

Сипваме солта и ванилията. 

Получава се малко по-гъсто тесто, от това за традиционните палачинки. 

Пържим американските палачинки в тиган, с малко олио на средно слаб огън. 

Поднасяме топли със сироп от агаве. 

Да ви е сладко!





Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...