ТАКОС СЪС СКАРИДИ, СПАНАК И КОТИДЖ СИРЕНЕ:



Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1


                                    Необходими продукти:

Скариди - 7 бр, Кралски

Спанак - 80-100 г

Сирене - 2 с.л., Котидж

Лук - 1 глава, кромид малка

Чесън - 1 скилидка

Соев сос - 1 с.л.

Сок от лимон - 1 с.л.

Горчица - 1 ч.л.

Черен пипер - по желание

Сос Уорчестър - 1 с.л., по желание

Зехтин

⬤ Захар - 1 ч.л., кафява по желание



                              Начин на приготвяне:   


        Измиваме и почистваме скаридите, след което ги запържваме в тиган, със загрят на умерен огън зехтин, докато придобият оранжев цвят. След което ги отделяме в чиния отстрани.

    В същия тиган, на умерен огън, задушаваме почистените, измити и настъргани на ренде кромид лук и чесън за около минута-две (ако е необходимо, добавяме още малко зехтин в тигана).

    Включваме измития спанак, соевия сос, горчицата, соса Уорчестър и захарта. Щом изври течността, добавяме котидж сиренето и подправяме с черен пипер и лимон.

         Сол не слагаме, защото соевия сос е солен.

      Поставяме скаридите в получената смес и разбъркваме добре, с дървена шпатула.

     Накрая прехвърляме готовото ястие със скариди в тортила, запечена с помощта на алуминиево фолио, във формата на дъга.

       Поднасяме такоса със скариди топъл, по желание с охладена чаша бяло вино.

           Да ви е сладко! :-)









Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...