ТАКОС СЪС СКАРИДИ, СПАНАК И КОТИДЖ СИРЕНЕ:
Необходими продукти:
⬤ Скариди - 7 бр, Кралски
⬤ Спанак - 80-100 г
⬤ Сирене - 2 с.л., Котидж
⬤ Лук - 1 глава, кромид малка
⬤ Чесън - 1 скилидка
⬤ Соев сос - 1 с.л.
⬤ Сок от лимон - 1 с.л.
⬤ Горчица - 1 ч.л.
⬤ Черен пипер - по желание
⬤ Сос Уорчестър - 1 с.л., по желание
⬤ Зехтин
⬤ Захар - 1 ч.л., кафява по желание
Начин на приготвяне:
Измиваме и почистваме скаридите, след което ги запържваме в тиган, със загрят на умерен огън зехтин, докато придобият оранжев цвят. След което ги отделяме в чиния отстрани.
В същия тиган, на умерен огън, задушаваме почистените, измити и настъргани на ренде кромид лук и чесън за около минута-две (ако е необходимо, добавяме още малко зехтин в тигана).
Включваме измития спанак, соевия сос, горчицата, соса Уорчестър и захарта. Щом изври течността, добавяме котидж сиренето и подправяме с черен пипер и лимон.
Сол не слагаме, защото соевия сос е солен.
Поставяме скаридите в получената смес и разбъркваме добре, с дървена шпатула.
Накрая прехвърляме готовото ястие със скариди в тортила, запечена с помощта на алуминиево фолио, във формата на дъга.
Поднасяме такоса със скариди топъл, по желание с охладена чаша бяло вино.
Да ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар