Оризови спагети със сос Уорчестър, кайма и сусам:
- ⬤ кайма - 100 г, телешка
- ⬤ соев сос - 1 с.л.
- ⬤ сос уорчестър - 1 ч.л.
- ⬤ оризов оцет - 1 с.л.
- ⬤ кафява захар - 1 ч.л.
- ⬤ черен пипер - по желание
- ⬤ джинджифил - по желание
- ⬤ чесън - 1 скилидка
- ⬤ лук - 1/2 глава
- ⬤ сусам - препечен
- ⬤ олио
- ⬤ магданоз - сушен
Първо, размиваме каймата с магданоза, в малко вода.
Настъргваме обелените, измити лук и чесън на ренде.
След което ги запържваме в тиган със сгорещено на умерен огън олио, за 1-2 минути. Добавяме каймата, соса Уорчестър, соевия сос, черния пипер и джинджифила. Запържваме за около 20 минути, като периодично разбъркваме сместа с дървена шпатула.
Сол не слагаме, защото соевият сос е солен.
Сваряваме оризовите спагети според указанията на етикета. Щом са готови, ги отцеждаме от водата в гевгир. Прехвърляме ги в подходяща чиния и заливаме с оризовия оцет и захарта (предварително загряти в касерола на слаб огън до разтопяването на захарта). Разбъркваме внимателно.
Върху нудлите поставяме готовата кайма, а накрая поръсваме със сусама.
Поднасяме топли оризовите спагети със сос Уорчестър, кайма и сусам.
Да ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар