Оризови спагети със сос Уорчестър, кайма и сусам:



Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1

                                  Необходими продукти:

⬤ оризови спагети - 100 г
  • ⬤ кайма - 100 г, телешка
  • ⬤ соев сос - 1 с.л.
  • ⬤ сос уорчестър - 1 ч.л.
  •  оризов оцет - 1 с.л.
  •  кафява захар - 1 ч.л.
  •  черен пипер - по желание
  • ⬤ джинджифил - по желание
  • ⬤ чесън - 1 скилидка
  •  лук - 1/2 глава
  •  сусам - препечен
  •  олио
  •  магданоз - сушен


                               Начин на приготвяне:

Първо, размиваме каймата с магданоза, в малко вода.

Настъргваме обелените, измити лук и чесън на ренде.

След което ги запържваме в тиган със сгорещено на умерен огън олио, за 1-2 минути. Добавяме каймата, соса Уорчестър, соевия сос, черния пипер и джинджифила. Запържваме за около 20 минути, като периодично разбъркваме сместа с дървена шпатула.

Сол не слагаме, защото соевият сос е солен.

Сваряваме оризовите спагети според указанията на етикета. Щом са готови, ги отцеждаме от водата в гевгир. Прехвърляме ги в подходяща чиния и заливаме с оризовия оцет и захарта (предварително загряти в касерола на слаб огън до разтопяването на захарта). Разбъркваме внимателно.

Върху нудлите поставяме готовата кайма, а накрая поръсваме със сусама.

Поднасяме топли оризовите спагети със сос Уорчестър, кайма и сусам.

 Да ви е сладко! :-)







Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...